enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadınlara ‘Yarım Çalışma Ödeneği’ desteği: 84,1 milyon lira ödendi

Kadınlara ‘Yarım Çalışma Ödeneği’ desteği: 84,1 milyon lira ödendi
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Yarım Çalışma Ödeneğiyle 31 bini aşkın kadın işçimizin hayatına dokunduk. 2016 yılından bugüne kadar toplam 84,1 milyon lira ödeme yaptık” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yarım Çalışma Ödeneğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadın çalışanların çalışma hayatında tutulmasına önem verdiklerini söyleyen Bakan Selçuk, “2016 yılından bugüne kadar Yarım Çalışma Ödeneği kapsamında 31 bini aşkın kişiye toplam 84,1 milyon lira ödeme yaptık” dedi.

“60 ila 360 gün arasında gelir desteği sağlıyoruz”

Doğum ve evlat edinme sonrası Yarım Çalışma Ödeneğiyle, kadınların hem çocuklarına bakabilmelerine hem de iş hayatına devam edebilmelerine destek olduklarını aktaran Bakan Selçuk, “Yarım Çalışma Ödeneği ile 60 ila 360 gün arasında haftalık çalışma süresinin yarısı kadar verilen ücretsiz izin süresince gelir desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Ödenekten yararlanma koşullarından da bahseden Selçuk, kadınların ödenekten yararlanabilmesi için doğum ya da evlat edinmeden önceki son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması ve haftalık çalışma süresinin yarısı kadar çalışması gerektiğini söyledi.

ÇALIŞAN KADINLAR ile ilgili görsel sonucu

“Yarım Çalışma Ödeneğinin günlük miktarı asgari ücretin brüt tutarı kadar”

Yarım Çalışma Ödeneği ile yarım çalışma nedeniyle ortaya çıkan gelir kaybının kısmen de olsa telafi edilmesi ve kadın işçilerin çalışma hayatı içinde tutulmasını amaçladıklarını vurgulayan Bakan Selçuk, doğum ve evlat edinme sonrası Yarım Çalışma Ödeneğinin günlük miktarının günlük asgari ücretin brüt tutarı kadar olduğunu aktardı.

Yarım çalışma uygulamasının işverenin onayına bağlı olmadığına dikkat çeken Selçuk, “Sadece hak sahibinin talepte bulunması yeterlidir. İşçinin bu yöndeki isteğini işverene bildirmesi hâlinde, işveren işçinin bu yöndeki talebini karşılamak durumundadır” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.