enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:38 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) “Dış Bakış” dergisi okurlarıyla buluştu
17:43 Kocaeli basın camiası yasta…
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
07:52 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
07:47 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
07:25 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
02:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliğinden, “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliğinden, “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi
24.03.2024
A+
A-

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliği 12 ilçede vermeyi hedefiyle “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yollarıeğitiminin üçüncüsünü Derince ilçesinde gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM)’in eğitim modüllerinden birisi olan “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi Türkiye’nin 55 temsilciliği vasıtasıyla hayata geçiriliyor.  

KADEM Kocaeli Temsilciliği, güven toplumunun sağlanması konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı eğitimlerin ilkini Başiskele’de 350 kişinin katılımıyla,  ikincisini Kartepe’de 1000 kişinin katılımıyla vermişti.

Resim önizlemesi

 

 

Kocaeli Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen planlama doğrultusunda, “Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitiminin üçüncü adresi ise Derince ilçesi oldu. 

Eğitim, 11.00-13.00 saatleri arasında, Derince Belediye Başkan Eşi, Kartepe Kaymakam Eşi, kurum müdürleri ve ilgili kamu kurum çalışanları ve kadınların katılımıyla, Derince Yenikent Sosyal Tesisleri Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi.  

Resim önizlemesi

KADEM tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan program, Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan’ın konuşmasıyla devam etti. Erturan konuşmasında KADEM’in faaliyet alanlarından ve eğitim modüllerinden bahsetti.  

350 kişinin katıldığı “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Eğitimi’nin psikolojik boyutunu Psikolog Berra Demirci, Hukuki Boyutunu Avukat Şevval Karabacak, Dini Boyutunu İlahiyatçı Reyhan Ocak anlattı.  

Programda Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü / ŞÖNİM, İl Jandarma Komutanlığı /KADES ve İl Sağlık Müdürlüğü / KETEM bilgilendirme ve tanıtımlar yaptı.

Resim önizlemesi

Genç KADEM stant çalışmasıyla il bazında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi, kadına ve aileye verilen devlet desteklerini anlattı. 

Güven toplumunun oluşmasındaki en büyük engellerden biri olan şiddetin tüm yönleriyle ele alındığı eğitimlerle, şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri hukuki, psikolojik ve dini boyutlarıyla ortaya konuluyor. KADEM Kocaeli Temsilciliği eğitimleri 12 ilçede vermeyi hedefliyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.