enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliğinden, “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliğinden, “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi
24.03.2024
A+
A-

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliği 12 ilçede vermeyi hedefiyle “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yollarıeğitiminin üçüncüsünü Derince ilçesinde gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM)’in eğitim modüllerinden birisi olan “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi Türkiye’nin 55 temsilciliği vasıtasıyla hayata geçiriliyor.  

KADEM Kocaeli Temsilciliği, güven toplumunun sağlanması konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı eğitimlerin ilkini Başiskele’de 350 kişinin katılımıyla,  ikincisini Kartepe’de 1000 kişinin katılımıyla vermişti.

Resim önizlemesi

 

 

Kocaeli Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen planlama doğrultusunda, “Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitiminin üçüncü adresi ise Derince ilçesi oldu. 

Eğitim, 11.00-13.00 saatleri arasında, Derince Belediye Başkan Eşi, Kartepe Kaymakam Eşi, kurum müdürleri ve ilgili kamu kurum çalışanları ve kadınların katılımıyla, Derince Yenikent Sosyal Tesisleri Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi.  

Resim önizlemesi

KADEM tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan program, Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan’ın konuşmasıyla devam etti. Erturan konuşmasında KADEM’in faaliyet alanlarından ve eğitim modüllerinden bahsetti.  

350 kişinin katıldığı “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Eğitimi’nin psikolojik boyutunu Psikolog Berra Demirci, Hukuki Boyutunu Avukat Şevval Karabacak, Dini Boyutunu İlahiyatçı Reyhan Ocak anlattı.  

Programda Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü / ŞÖNİM, İl Jandarma Komutanlığı /KADES ve İl Sağlık Müdürlüğü / KETEM bilgilendirme ve tanıtımlar yaptı.

Resim önizlemesi

Genç KADEM stant çalışmasıyla il bazında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi, kadına ve aileye verilen devlet desteklerini anlattı. 

Güven toplumunun oluşmasındaki en büyük engellerden biri olan şiddetin tüm yönleriyle ele alındığı eğitimlerle, şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri hukuki, psikolojik ve dini boyutlarıyla ortaya konuluyor. KADEM Kocaeli Temsilciliği eğitimleri 12 ilçede vermeyi hedefliyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.