enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Japonya’da lunapark trenlerinde bağırmak yasaklandı

Japonya’da lunapark trenlerinde bağırmak yasaklandı
15.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Japonya’da koranavirüs salgınının daha fazla yayılmasını önlemek için lunaparklardaki hız trenlerinde (roller coaster) bağırmak yasaklandı. Amaç trenlerde hız tutkunlarının bağırma sırasında tükürük parçacıklarının havaya saçılmasını engellemek.

Sadece Japonya’da geçerli olan bu yasak yüzünden birçok kişi tepki olarak eğlence parklarının kapanmasını istedi. Kararın sosyal medyada tepki çekmesi üzerine başkent Tokyo’daki bir eğlence parkının iki yöneticisi Roller Coaster’a binerek bağırmadıkları bir video çekti.

Hız trenindeki heyecanlı yolculuk sırasında soğukkanlılıklarını koruyan iki yönetici bağırmadan da eğlenilebileceğini göstermeyi amaçladı.

Bağırma yasağının Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kısa süre içinde açılması beklenen eğlence parklarında uygulanması beklenmiyor.

Koronavirüs havadan bulaşır mı?

Geçen hafta iki yüzden fazla bilim insanı Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) çağrıda bulunarak koronavirüsün havada da yayılabileceğini tasdik etmesini istedi.

Klinik Bulaşıcı Hastalıklar dergisinde yayınlanan bir mektupta Avustralyalı ve Amerikan iki bilim insanı çalışmaların şüpheye yer bırakmayacak şekilde nefes verirken, konuşurken ve öksürüldüğünde havaya saçılan mikrodamlacıkların havada asılı kalmaya yetecek kadar küçük olabildiğini gösterdiğini vurguladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.