enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:41 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
10:17 Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, “Ulusal Döngüsel Ekonomi Stratejisi ve Eylem Planı (2025-2028)” Resmi Gazete’de yayımlandı.
09:27 Eski tip ehliyetler 1 Kasım’da geçerliliğini yitirecek
09:06 Gıda sevkiyatı kadar  temiz su temini de acil!
08:44 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
07:57 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
07:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
07:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
07:32 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
07:30 Ukrayna’ya karşı ‘demiryolu savaşı’ başlatan Rusya, demiryolu hatlarına saldırılarını yoğunlaştırdı…
07:25 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, flüt sanatçısı Aslıhan And ile evlendi.
07:03 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
00:14 Trump’ın Ortadoğu barış girişimi İran’ı ikiye böldü
08:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 5G yetkilendirme ihalesinin ardından konuştu…
07:52 Alzheimer hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor
07:49 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 15’inci toplantısında, kadın ve gençlerden oluşan STK’ların temsilcileri dinlendi…
07:47 Beş soruda Eurofighter’lar hakkında bilmeniz gerekenler
07:39 Türk Devletleri Teşkilatı Gebele Zirvesi: Dikkat Çeken Noktalar
07:37 (AFAD) koordinasyonundaki Gazze için insani yardım malzemesi taşıyan 17. “İyilik Gemisi” Mısır’ın El-Ariş Limanı’na yaklaştı.
07:31 Almanya Dışişleri Bakanı neden Türkiye’ye geliyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Japonya Başkonsolosluğu, Türklere vize muafiyetinin kaldırılacağı iddialarını yalanladı

Japonya Başkonsolosluğu, Türklere vize muafiyetinin kaldırılacağı iddialarını yalanladı
17.09.2024
A+
A-

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu Euronews Türkçe’ye yaptığı açıklamada, vize muafiyetinin kaldırılacağına dair basında yer alan haberlerin “dayanağı olmadığını” belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Japonya’nın Türk pasaportuna sahip kişilere uyguladığı vize muafiyetini kaldıracağına yönelik iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu Pazartesi günü Euronews Türkçe’ye yaptığı açıklamada, vize muafiyetinin kaldırılacağına dair basında yer alan haberlerin “dayanağı olmadığı” belirterek, iddiaları yalanladı.

Japonya ile Türkiye arasındaki “Vize Muafiyet Anlaşması” ile, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya’ya gitmek isteyen Türk pasaportuna sahip kişiler üç ay süreyle vizeden muaf tutuluyor.

Japonya’nın vize muafiyetini kaldıracağına ilişkin, Türkiye’den gelenlerin iltica başvurusunda yaşanan artış ve Saitama eyaletinin Warabi şehrinde son dönemde yaşanan olaylar olduğu iddia edilmişti.

Son yıllarda yerel halk arasında “Warabistan” olarak anılmaya başlanan bölge hatrı sayılır miktarda Kürt nüfusuna sahip.

Türk pasaportlarına yönelik sınır kontrollerinde artış

Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan bilgilere göre, Japon makamlar tarafından son dönemde Türk pasaportlarına yönelik kontroller arttırılmış durumda.

Bunun nedeni olarak, “geçerli bir oturma/çalışma izni olmadan ikamet eden/çalışan ve/veya sahte pasaport ve kimlik belgesiyle” Japonya’ya giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarının sayısındaki artış belirtiliyor.

“Giriş kapılarında vatandaşlarımıza yönelik sıkı pasaport kontrolleri, bazı durumlarda iyi niyetli ve iş yapmak amacıyla Japonya’yı ziyaret eden vatandaşlarımızın mağdur olmasına da sebep olmaktadır,” ifadelerine yer veriliyor.

Begüm Tunakan adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci* Begüm TUNAKAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.