enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:27 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
12:02 CHP’nin bilgi işlem sorumlusu gözaltına alındı
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
21:24 Romanya, eğitim amaçlı Hollanda’dan 18 adet F-16 savaş uçağı satın aldı…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir’in Efes Selçuk Belediyesi Meryem Ana Evi direnişiyle Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e katıldı

İzmir’in Efes Selçuk Belediyesi Meryem Ana Evi direnişiyle Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e katıldı
10.02.2025
A+
A-

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT 2025’in açılış törenine katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Meryem Ana Evi bizimdir” direnişimiz ile birlikte EMITT’E katıldık. Çünkü yerel hizmetlerin ne kadar kıymetli olduğunu, yerinden yönetimin, yerindeki değerleri koruyanlar tarafından ne kadar daha büyütülebileceğini de anlatabilmek istiyoruz” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Efes Selçuk, 5- 7 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT’E Meryem Ana Evi direnişi ile katıldı.

Efes Selçuk’un çok değerli turizm destinasyonlarına sahip bir kent olarak uzun yıllar EMITT’TE yer aldığını belirten Başlan Ceritoğlu Sengel; “Türkiye için çok kıymetli değerlere haiz bir arenada yaşıyoruz.  EMITTve Artemis’in olduğu aynı zamanda Efes Antik Kenti ve Saint Jean’ın da yer aldığı çok ciddi tarihi ve kültürel değerlerin olduğu, turizmin gözbebeği olan bir kentte yaşıyoruz. Hem kentin bütün değerlerini ortaya çıkarır hem de fuar uluslararası bir niteliğe haiz olduğu için, aslında turizm anlamında ne büyük cevherlere sahip olduğumuzu bu fuarlarda herkese her sene anlatırız. Bu sene içerisinde yine EMITT’E ilişkin yine tanıtımlarımızı yaparız diye düşünerek imzalamış olduğumuz sözleşme noktasında bir baktık ki; elimizde olan o değerler yerelden çok merkezileşmeye başlamış durumda tıpkı Meryem Ana Evi otoparkında olduğu gibi” dedi.

YEREL YÖNETİMLER TURİZMİ GELİŞTİRECEK EN ÖNEMLİ KAMU KURUMLARIDIR 

Yerel yönetimlerin tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılmasında önemli bir rolü olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz 24 Kasım’dan beri Meryem Ana Evi otoparkı için bir direniş içerisindeyiz. Çünkü ekonomik kayyum uygulaması ile karşı karşıyayız. O anlamda da dedik ki, eğer turizm kıymetli ise, eğer tarım kıymetli ise EMITT Fuarı’nın yapılışı eğer turizm anlamındaysa bu turizmi geliştirecek, değiştirecek, yön verecek olan en önemli kamu kurumları yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler zayıflatıldığı süre içerisinde bu gelişimlerin gittikçe azalacağı da bir gerçek. O anlamda biz bu sene “Meryem Ana Evi bizimdir” direnişimiz ile birlikte EMITT Fuarı’na katıldık. Çünkü yerel hizmetlerin ne kadar kıymetli olduğunu, yerinden yönetimin yerindeki değerleri koruyanlar tarafından ne kadar daha büyütülebileceğini de anlatabilmek istiyoruz. Meryem Ana Evi bizimdir. Efes Selçuk’ta mevcut olan direnişi EMITT’TE turizmle ilgilenen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da bu direnişin sebebini anlatmaya geldik” şeklinde konuştu.

Meryem Ana Evi otopark gelirlerinin Efes Selçuk Belediyesi’nde kalması ile ilgili yasal sürecin devam ettiğinin altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “24 Kasım 2024’ten bu yana nöbetimiz devam ediyor. Ben orada değilsem meclis üyelerimiz, belediye başkan yardımcılarımız, çalışma arkadaşlarımız ile nöbetimizi devam ettiriyoruz. Meclis toplantılarımızı nöbet alanında düzenliyoruz. Bu süreç içerisinde bakanlığın bizi alandan tahliye etmesi üzerine biz de yürütmeyi durdurma talepli davamızı açtık. Yürütmeyi durdurma talepli davamızın sonuçlanmasını ve haklı davamızın kabulünü bekliyoruz. Yürütmeyi durdurma talebimizin de bir hukukçu olarak kabul edileceğini de düşünüyoruz” dedi.

Gazeteci – Editör Veysel KAVRAYAN'dan Dünyadan kısa kısa 'Dünya Gündemi'

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.