enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 CHP’ye kayyum: Özgür Çelik ve Gürsel Tekin kimdir?
12:33 Akın Gürlek: İtirafçı olmak isteyenler kapılarda yatıyor
12:11 Barolardan “CHP İstanbul’a kayyum” tepkisi: Yok hükmünde
09:32 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Altay, “Mevlid Kandilimiz mübarek olsun”
09:15 Son peygamber Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek.
07:04 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’den ‘Gerçek haber, gerçek ekonomi’ haberleri!
21:21 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest”e herkesi davet etti…
12:14 Orada neler oluyor!
11:50 AB Liderinin uçağına sabotaj iddiası…
10:37 SPD Mukayeseli Analiz Raporu Hazırladı : Havza su tahsis planlarında birim su tüketiminin ürettiği ekonomik değerler çok farklı.
07:45 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü…
07:07 Sanayi istihdamda kan kaybediyor
09:18 Körfez Puanla Tanıştı…
07:52 Sürekli dışarıdan yemek yemek hastalıklara davetiye çıkarıyor!
07:37 Türkiye’nin ilk sinema okulu olarak kurulan MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, bugün usulsüz bir yıkım tehdidi altında
07:32 Avrupa’nın güvenlik kaygılarına Türk çözümleri
07:23 Okula uyum sürecinde ailelerin dikkat etmesi gerekenler
07:05 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Kıvırcık oldu
14:11 Hollanda’dan Mektup Var!: Lahey, Zafer Bayramı kutlamamıza kucak açtı!
07:54 İlk Türk roketatarı Devrim otomobillerini yapan fabrikada keşfedildi!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
19.07.2025
A+
A-

* İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da bulunduğu 65 şüpheli hakkında 45’er yıla kadar hapis cezası istendi.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/TÜRKUAZ İnternational News Agency

İZMİR, 19 TEMMUZ 2025 – İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmalarının kooperatiflere yönelik bölümü tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Örnekköy 3. etap, Örnekköy 4. etap, Gaziemir-Aktepe/Emrez Mahallesi 1. etap, Karabağlar 3. etap ve Karabağlar 4. etapta kat karşılığı inşaat işlerinde usulsüzlük yapıldığı yönünde bildirilen suç duyuruları sonucunda, 449 mağdur, 7 müşteki, Hazine ve Maliye ile İçişleri bakanlıkları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İZBETON A.Ş suçtan zarar gören olarak tespit edildi.

Bu kapsamda aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da bulunduğu 11’i tutuklu 65 şüpheli hakkında 3’er yıldan 45’er yıla kadar hapis cezaları istendi.

İddianame, değerlendirilmek üzere İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 1 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ’de taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden “ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Şüphelilerden 22’sinin İZBETON AŞ, 2’sinin İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi, 3’ünün İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi, 2’sinin İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi, 3’ünün İş Alemi Yeni Yaşam Konut Yapı Kooperatifi, 3’ünün Egeli İş İnsanları Konut Yapı Kooperatifi’nde görevli olduğu, diğer 122 şüphelinin ise belediye personeli, inşaat, yapı, elektrik, mermer, ayrıştırma gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin sahibi ve çalışanları olduğu belirtilmişti.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 139 şüpheli yakalanmıştı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden aralarında Soyer ve Aslanoğlu’nun da bulunduğu 60 kişi tutuklanmış, 58 şüpheli adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Şüphelilerden 20’si emniyetten, biri savcılıktan serbest bırakılmıştı.

Başsavcılık dün ise “asfalt kaplaması, yol ve inşaat bakım onarım ve yenileme” ile “iş makinesi ve araç kiralanması hizmet alımı” işlerine yönelik hazırladığı 2 iddianameyi İzmir Asliye Ceza Mahkemesine sunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.