enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
00:01 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
00:01 Benzin ve dizel otomobil satışlarında düşüş sürüyor…
01:37 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:05 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:30 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
00:23 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti’den istifa eden Ensarioğlu: En az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak, yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir

İyi Parti’den istifa eden Ensarioğlu: En az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak, yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir
26.04.2024
A+
A-

İYİ Parti’nin disipline verdiği, sonra da partiden istifa eden bağımsız İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu, “Bana göre en az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak. Yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir. Bu olmazsa milletvekilleri CHP ve AKP’ye geçmeye çalışır” görüşünü ifade etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

TÜHA Haber’in Tempo24 ekibi tarafından yayınlanan T24’e dayandırdığı haberinde, İYİ Partinin disipline verdiği ve daha sonra istifa ederek bağımsız İstanbul Milletvekili olan Salim Ensarioğlu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e seçim sonuçlarını değerlendirendi.

Ensarioğlu, istifa ettiği İyi Parti’ye ilişkin eleştirilerde bulundu.Merkez sağ olacak diye İYİ Parti’ye katılmıştım. Orada muhafazakar Kürtleri ve merkez sağı temsil edecektim. Partideki ilişkilere, dostluğa, saygıya hiçbir itirazım yok. Gerçekten bir saygı sevgi vardı. Ama parti merkez sağa oturamadı. Zaman zaman mehter marşı gibi bir ileri, iki geri adım attı. Kürt meselesinde de MHP ile ‘Biz mi daha milliyetçiyiz onlar mı?’ diye yarıştı eleştirileri getiren Ensarioğlu, “Buna rağmen insanlara olan saygım, sevgim nedeniyle İYİ Parti’de kalmıştım” diye devam etti.

“Yakışmadı!”

Ensarioğlu, ihraç talebiyle disipline verilme sürecini sözlerinin devamında şöyle anlattı:

Şeyh Said’le ilgili açıklamam üzerine beni arayıp bir şey sormadan ihraç talebiyle disipline verildim. Üç dönem Doğru Yol’da, üç dönem İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan birisini disipline vermek yakışmadı. Ben parti kararlarına, tüzüğüne karşı çıkmamış, fikirlerimi söylemiştim. Benim için vatanım, bayrağım çok kıymetlidir. Türk’ü, Kürt’ü devletimi seviyorum.

Beni disipline veriyor. Ben bakanlık yapmışım. 3 defa orada 3 defa da burada 6 defa genel başkan yardımcılığı yapmışım. Burada benim üzerimden giden milliyetçi oyları geri getirmeye çalıştılar. Ben hedef gösterildim ve disipline verildim. Bu adam Şeyh Said ile ilgili bir açıklama yapıyor, koskoca Ensarioğlu, bakanlık da yapmış biz onu disipline veriyoruz. Bu doğru bir şey değildi. Benim üzerimden siyaset yapmak istendi, bu doğru bir şey değildi.

“Sağcısı-solcusu CHP’ye oy verdi, CHP artık merkezdir”

CHP’nin merkez parti olmasında, sağ oyların toplanmasında 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük katkısı olduğunu anlatan Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Rahmetli Süleyman Demirel’e yakın bir siyasetçiydim. Demirel, ‘Mutfaktaki yangın hükümet götürür’ diyordu. Bu seçimde çok daha ilginç bir şey oldu. Sağcı-solcu CHP’ye oy verdi. CHP’nin belediye sayısını artıracağını biliyordum ama birinci parti olacağını düşünmemiştim. CHP’de merkez sağın, muhafazakâr seçmenin, MHP’li seçmenin oyu çok. Sağcısı-solcusu CHP’ye oy verdi. CHP, artık merkezdir. Özgür Özel’in, Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’nun bu aralar konuşmaları çok güzel. Kimseyi incitmiyor, birlik, beraberlik, Türkiye ittifakı deniliyor. CHP’yi merkez kabul etmezlerse yanlış yaparlar. Başta yöneticileri bunu kabul etmeli.

“Bana göre en az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak”

Ensarioğlu, bağımsız milletvekilleriyle ilgili parlamentodaki havayı da şöyle anlattı:

Bana göre en az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak. Yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir. Bu olmazsa milletvekilleri CHP ve AKP’ye geçmeye çalışır. Bu iki parti milletvekillerinden kaçını alır onu bilemem. Çünkü o partilerin de seçim bölgesinde milletvekilleri olduğu için sıkıntı olur. Ama yeni güçlü bir parti kurulursa hepsini toparlayabilir. 31 Mart’ta millet CHP’ye bir şans verdi. Merkez’de CHP’yi gördü. Sokağa değil sandığa döküldü. ‘Kamu düzeni’ diyoruz ya vatandaş olay çıkarmadan sandığa gitti. Eğer CHP içinde kavga çıkmazsa, bu gelen seçmen CHP’de kalıcı olur. Özgür Özel’in, Mansur Bey’in, Ekrem Bey’in çok güzel konuşmaları var. Kavga etmeden devam ederelerse, oy veren insanları kucaklarlarsa iki dönem daha götürür. Açıkçası benim de gönlüm CHP’de.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.