enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti Genel İdare Kurulu, CHP’nin iş birliği önerisini görüşecek

İyi Parti Genel İdare Kurulu, CHP’nin iş birliği önerisini görüşecek
02.12.2023
A+
A-

* CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İyi Parti Genel Başkanı Akşener’e seçimde iş birliği teklifi götürdü.

* Akşener’in, teklifi partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na sunacağını açıklamasının ardından gözler, pazartesi gününe çevrildi.

UHA / İnternational News Agency

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Bir süredir Akşener görüşmesi için hazırlık yaptığı bilinen CHP heyeti, İyi Parti’ye iş birliği için somut teklif sunmadı.

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre; görüşmede CHP heyeti, İyi Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararını gözden geçirip geçirmeyeceğini sordu. Ancak hangi bölge ve illerde iş birliği yapılabileceğiyle ilgili somut öneri getirmedi. İyi Parti cephesinde bu durum, eleştiriye yol açtı.

Parti içinde, “Genel İdare Kurulu’nda CHP’nin talebine karşı somut ne sunulacak?” sorusu gündeme geldi.

Akşener, Özel ile görüşmesinin ardından geçen hafta kurduğu İstişare Komisyonu ile toplantı yaptı. Tarihi önceden belirlenen toplantıda iki genel başkanın görüşmesi gündeme geldi. Akşener, komisyondaki değerlendirmeleri dinledi. Ankara teşkilatının da görüşünü alan Akşener’in İstanbul il yönetimini de dinleyeceği kaydedildi.

İyi Parti’de, 31 Mart yerel seçimleri için, “hür ve müstakil” stratejisiyle hareket edildiği belirtiliyordu. CHP’nin önerisi en yetkili karar organında değerlendirilecek. Daha önce ittifaksız seçim kararı alan Genel İdare Kurulu bu kez, CHP’nin iş birliği önerisini görüşmek için toplanacak.

Pazartesi toplanacak Kuruldan çıkacak karar, CHP’ye bildirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.