enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
07:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
07:46 Hollanda Açık Deniz Rüzgâr Enerjisi Çevrim Santrali Kurulumu İçin İhale Açıldı
07:37 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Kuveyt, Katar ve Umman Körfez turundan notlar!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’ndan “kardeş şehir” çağrısı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’ndan “kardeş şehir” çağrısı
08.02.2023
A+
A-

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 10 büyükşehirin deprem felaketinde yıkıma uğrayan 10 şehirle “kardeş şehir” olup yaralarını sarma önerisinde bulunarak, “Şimdi milletçe birlik olup yaralarımızı sarma zamanı” dedi.

Resim önizlemesiUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yazılı açıklamasında Türkiye’nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığına dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde vatandaşların canlarını ve mallarını kaybettiğini belirterek, “Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da son resmi verilere göre, 6 bin 234 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 37 bin 11  vatandaşımız yaralandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.10 BÜYÜKŞEHİR 10 İLİMİZLE “KARDEŞ ŞEHİR” OLSUNDeprem sonrası kurtarma çalışmalarında yetkililerin yetersiz kaldığına işaret eden Subaşı, yaraların ancak dayanışma ile sarılabileceğine vurgu yaparak şunları söyledi: “10 büyükşehir, depremde zarar gören 10 ilimizi, ‘kardeş şehir’ kararı alıp elden geldiğince sahiplenmeli. Kendi illerinin hizmeti yanı sıra afetten zarar gören kardeş illerden ellerini çekmeden, barınma, sağlık, gıda, inşai faaliyet gibi çeşitli destekleri elden geldiğince sürdürülebilir olmalıdır.

Bu konuda en hazırlıklı ve halka uzanan en yakın kamu eli, yerel yönetimlerdir. Gönüllü olarak desteğe hazır olduklarını bildiğimiz büyükşehir belediyelerimizin kardeş belediyecilik ilişkisi yararlı olacaktır. İllerindeki bağış ve yardımların iletilmesi içinde sağlıklı kurumsal ilişki kurulmuş olacaktır. Ayrıca dayanışmanın hazzı, milletçe birlikteliğimize katkı sağlayacaktır.

Dönemimde, Antalya ve Nürnberg belediyeleri arasında kurduğumuz “kardeş belediye” ilişkisi geçtiğimiz günlerde 30. Yılını tamamlamış ve sağlıklı ve yararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Kendi şehirlerimiz arasında ve yaşadığımız büyük felaket nedeniyle kuşkusuz daha anlamlı ve yararlı olacaktır.

Türk Milleti her felakette dayanışmanın en güzel örneğini göstermiştir. Deprem felaketinin ardından yaralar da dayanışmayla sarılacaktır. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.