enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya’nın “Kokain Kralı” Brezilya’da yakalandı

İtalya’nın “Kokain Kralı” Brezilya’da yakalandı
26.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / “Kokain Kralı” olarak adlandırılan İtalya’nın en çok aranan mafya liderlerinden Rocco Moratibo, Brezilya’da Interpol’ün de katıldığı bir operasyonda yakalandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,dpa’nın haberine göre, İtalya’nın en çok aranan mafya liderlerinden uyuşturucu kaçakçısı Rocco Moratibo’nun Brezilya’nın doğusundaki sahil kenti Joao Pessoa’da Brezilya polisi ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı’nın (Interpol) ortaklaşa düzenlediği operasyonda yakalandı. Operasyona İtalyan emniyetinin de destek verdiği kaydedildi.

Brezilyalı yetkilierin Moratibo’yu İtalya’ya iade etmesi bekleniyor.

Ülkesinde 1995 yılından beri uyuşturucu ticareti suçlamasıyla aranan 54 yaşındaki Moratibo, ancak 2017 yılında Uruguay’da yakalanmış ve yargılandığı mahkemede uyuşturucu ticareti ve suç örgütü üyeliğinden 30 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Ancak Moratibo, yardımcısı olan iki kişiyle birlikte 2019 yılında bulunduğu cezaevinin çatısından delik açarak firar etmişti.

Moratibo’nun 2017 yılında yakalanıncaya kadar Uruguay’da 13 yıl boyunca sahte kimlikle yaşadığı tespit edilmişti.

İtalya'da 350'den fazla kişinin yargılandığı dava için dev bir duruşma salonu oluşturulmuştu
İtalya’da 350’den fazla kişinin yargılandığı dava için dev bir duruşma salonu oluşturulmuştu

Dev mafya örgütü Ndrangheta

Ülkenin güneyindeki Kalabria bölgesinde örgütlü olan “Ndrangheta” adlı mafya grubuna bağlı olan Moratibo’nun Güney Amerika ve Milano arasındaki uyuşturucu ticaretinden sorumlu olduğu ifade ediliyor.

“Ndrangheta” adlı suç çetesi, İtalya’nın en güçlü mafya gruplarından biri olarak biliniyor. İtalyan makamları, 52 ülkede faaliyet gösterdiği söylenen Ndrangheta’nın dünya çapında yaklaşık 20 bin üyesinin bulunduğunu tahmin ediyor.

İtalya’da bu yılın başında Ndrangheta suç örgütü ile ilgili 350’den fazla kişinin yargılandığı kapsamlı bir dava başlamıştı. Yargılananlar arasında devlet memurları, politikacılar, avukatlar ve iş insanları da bulunuyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.