enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya’da dev mafya davası başladı

İtalya’da dev mafya davası başladı
14.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İtalya’da son yılların en kapsamlı mafya davası başladı. 52 ülkede faaliyet gösteren Ndrangheta mafyasına mensup olmakla suçlanan 350’den fazla kişi hakim karşısına çıkacak. 

İtalya’da son yılların en kapsamlı mafya davası Calabria bölgesinde bulunan Lamezia Terme kentinde dün başladı. Dava kapsamında, 52 ülkede faaliyet yürüten mafya örgütü Ndrangheta’ya mensup olmakla suçlanan 350’den fazla kişi yargılanıyor. Yargılananlar arasında devlet memurları, politikacılar, avukatlar ve iş insanları da bulunuyor.

Davaya 400 kadar avukat müdahil olurken 900’den fazla tanığın da ifadesine başvurulacak. Duruşmaların yoğunluğu nedeniyle Lamezia Terme kentinde büyük bir merkez mahkeme salonuna dönüştürüldü. Mafya üyesi oldukları gerekçesiyle yargılananların büyük kısmının Mancuso adlı klana mensup oldukları belirtildi.

Savcılık, aralarında klan lideri Luigi Mancuso’nun da olduğu zanlılara cinayet, cinayete teşebbüs, uyuşturucu ticareti, kara para aklama, görevi kötüye kullanma gibi suçlamalar yöneltiyor. Davanın savcısı ise, İtalya’da mafya yapılanmalarına karşı verdiği mücadele ile bilinen Nicola Gratteri.

İtalyan makamları Ndrangheta’nın dünya çapında yaklaşık 20 bin üyesinin bulunduğunu tahmin ediyor.

Mafya örgütü Ndrangheta'ya 2019'da operasyon düzenlendi

Mafya örgütü Ndrangheta’ya 2019’da operasyon düzenlendi

Bir yıldan uzun sürecek

Bir yıldan uzun sürmesi beklenen dava 2019 Aralık ayında İtalya, Almanya, İsviçre ve Bulgaristan gibi ülkelerde düzenlenen eş zamanlı büyük operasyonlar ile başlayan soruşturma sonrası açıldı.

Alman Deutschlandfunk radyosuna konuşan mafya uzmanı gazeteci Sandro Mattioli, Ndrangheta adlı mafya örgütünün Avrupa kıtasında da faaliyet gösteren dünyanın en büyük mafya yapılanmalarından biri olduğunu söyledi. Mattioli, davanın İtalya’da mafya ve diğer suç örgütleriyle mücadlede büyük bir sembolik öneme sahip olduğunu da belirtti.

Almanya’da 2007’deki saldırılarla gündeme geldi

Ndrangheta mafyası, Almanya’nın Duisburg kentide 2007 yılında bir restorana düzenlenen ve altı kişinin 54 kurşunla katledildiği olayla gündeme gelmişti. Alman güvenlik birimleri, olayın Calabria’nın San Luca kentinde aralarında kan davası olan iki klanın hesaplaşması olduğunu tespit etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ocak 2021)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.