enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
23:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
22:56 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
21:48 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:17 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
11:55 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:50 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya ve Hollanda Çin’den gelen tonlarca ilaç üretim malzemesine el koydu

İtalya ve Hollanda Çin’den gelen tonlarca ilaç üretim malzemesine el koydu
03.07.2024
A+
A-

* İtalya ve Hollanda’da, Çin’den gelen ve Ecstasy gibi on milyonlarca MDMA hapının üretiminde kullanılan yedi tona yakın kimyasal madde ele geçirildi.

* İtalyan gümrüğüne göre bu maddelerin değerinin yüz milyonlarca avro olduğu tahmin ediliyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in haberine göre, Gümrük yetkilisi Gina Caggiano AFP’ye yaptığı açıklamada, operasyonun “Avrupa düzeyinde istisnai” olduğunu söyledi.

İtalyan gümrüğünden yapılan açıklamada, “Çin’den gelen ve 63 milyondan fazla MDMA (Ecstasy) tableti üretmeye yetecek miktarda, uyuşturucu üretiminde kullanılan toplam 6.337 ton kimyasal madde içeren bir sevkiyata” el konulduğu belirtildi.

Hollanda’da iki Çinli tutuklanırken, yasadışı madde üretiminde kullanılan ve Hollanda’da satılacak olan yasal kimyasalların ithalatını “bizzat denetlediğinden” şüphelenilen Milano’da ikamet eden Çinli bir iş adamı hakkında ön soruşturma başlatıldı.

Caggiano : “Bu sevkiyatı İtalya’da tespit ettik, daha sonra Hollanda olduğu ortaya çıkan nihai varış yerini anlamaya çalıştık. Olayı, Avrupa düzeyindeki iş birliği sayesinde takip ettik” diyen Caggiano, “1603 kilogram malzemenin Hollanda’ya ulaştığını ve ele geçirildiğini ve iki kişinin tutuklandığını” doğruladı.

İtalyan gümrükleri daha sonra amfetamin ve metamfetamin için bir hammadde olan 2124 ton ağırlığında bir başka PMK sevkiyatını yakaladı. İtalyan iş adamının Varese’deki depoları arandığında 4.213 ton BMK ele geçirildiğini” açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.