enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
00:01 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch,Türkiye’deki yatırımcılar arasında İsviçre 6. sırada

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch,Türkiye’deki yatırımcılar arasında İsviçre 6. sırada
05.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, ülkesinden önemli İsviçreli şirketlerin Türkiye’de yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı.

Israel's and Switzerland's complementary tech ecosystems can take innovation to the next level | CtechTürkiye ile İsviçre arasındaki ekonomik ilişkilere ilişkin değerlendirmede bulunan İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, ülkesindeki şirketlerin Türkiye’de birçok alanda yatırım yapmaya istekli olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Jean Daniel Ruch, İsviçreli şirketlerin Türkiye’ye ilk olarak 1930 yılında yatırım yapmaya başladığına dikkat çekerek, Türkiye’nin her zaman kendileri için son derece önemli bir ekonomik ortak olduğunun altını çizdi.

İsviçre Türkiye’de yatırımlar arasında 6. sırada

Ruch, İsviçre’nin Türkiye’deki yatırımcılar arasında  6. sırada olduğunu hatırlatarak, ülkesinin, Türkiye’de büyük bir yatırımcı olduğunu belirtti.

“Çok güzel iş birliği örnekleri var”

Türkiye’de yatırım yapılabilecek yüksek potansiyelli alanların bulunduğunu söyleyen Büyükelçi Jean Daniel Ruch, bunlardan ilkinin sağlık, diğerinin de büyük inşaat projeleri olduğunu dile getirdi.

Ruch, İsviçre şirketleri ile Türk müteahhitler arasında çok güzel iş birliği örneklerinin de olduğuna dikkat çekerek, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bu alanda umut verici iş birliklerinin söz konusu olduğunun altını çizen Büyükelçi Ruch, bu tür projelerin hem Türkiye’de hem İsviçre’de olmasını beklediklerini ve özellikle altyapı dendiğinde ilk akla Türkiye’nin geldiğini açıkladı.

Ruch, bu bağlamda İsviçre şirketlerinin de Türk şirketleriyle iş birliği yapmaya çok istekli olduğunu ve Türkiye’deki dinamizmi görmek kendilerini oldukça etkilediğini dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların bir ülkede yatırım yapmadan önce baktığı ilk şeyin istikrar olduğunun altını çizen İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, hukuki çerçeve, hukukun üstünlüğü ve yargı sistemlerinin de yatırım kararları alınmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Büyükelçi Ruch, Çin’deki yatırımların Avrupa’ya kaydığına dair “hikayelerin” gerçeği yansıtmadığını hatırlatarak, geçtiğimiz haftalarda İsviçreli yatırımcılarla Çin piyasası konusunu konuştuklarını, Çin piyasasının hala çok karlı olduğunu söylediklerini, fakat Türkiye’de yeni yatırımların olabileceğini, çünkü ulaştırma ve taşıma fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirttiklerini açıkladı.

“Hem bizim şirketlerimiz hem de Türkiye için çok karlı olabilir”

Türkiye’nin uzun vadeli incelemesi yapıldığında ilgilerini çeken bir diğer hususun da jeopolitik konum olduğunu söyleyen Jean Daniel Ruch, Türkiye’nin binlerce yıldır oldukça önemli bir noktada bulunduğunu, ayrıca Türkiye’nin nüfusunun da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de oldukça genç, yetenekli ve becerikli büyük bir girişimciler havuzu olduğunu söyleyen Büyükelçi Ruch, Türkiye’deki görevi esnasında, ülkesindeki muhtemel yatırımcıları bu konulardan haberdar etmek istediğini dile getirdi.

Ruch, İsviçre’deki muhtemel yatırımcıların Türkiye’ye gelip burayı görmesini istediğini, buradaki inovasyon ve özellikle yüksek teknoloji alanını keşfetmeleri gerektiğini, çünkü Türkiye’de genç girişimcilerle tanıştığını ve çoğunun da çok başarılı olduğunu ifade etti.

Yüksek teknoloji, inovasyon ve dijitalleşme alanında başka fırsatların da olabileceğini düşündüğünü aktaran Büyükelçi Jean Daniel Ruch, bunların hem kendi şirketleri hem de Türkiye için çok karlı olabileceğini kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.