enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsviçre organ bağışı kurallarını değiştirdi

İsviçre organ bağışı kurallarını değiştirdi
18.05.2022
A+
A-

İSVİÇRE – TÜHA HABER / İsviçre’de, hafta sonu yapılan referandumun ardından, yaşamları boyunca açıkça vazgeçmeyenlerin, ölümleri üzerine organlarının alınmasına rıza gösterdikleri varsayılacak.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AFP’den aktardığı haberine göre, Hükümet destekli önlem, tüm seçmenlerin yüzde 40’ının biraz üzerinde bir katılımla, İsviçre’nin yaklaşık yüzde 60’ı tarafından onaylandı.

Hükümet henüz tüm vatandaşları değişiklik hakkında bilgilendirmediği ve vazgeçmek için ulusal bir veri tabanı oluşturmadığı için yeni kurallar hemen yürürlüğe girmeyecek.

AFP’ye göre yeni kurallar sadece 16 yaş ve üstü için geçerli olacak ve organlar yalnızca yoğun bakım ünitesinde ölen ve iki doktor tarafından öldüğü doğrulanan hastalardan alınacak.

Hükümet, 2021 yılında 72 kişinin organ nakli beklerken hayatını kaybetmesinin ardından, tedbirin organ bağışı sayısını artırmasını bekliyor.

Swisstransplant’a göre, İsviçre’de organ bağışı için bekleme listesinde bin 434 hasta bulunurken, 2021’de toplam 484 hasta nakil aldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Mayıs 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.