enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstifa ettirilen İbrahim Özkan’ı yeniden seçen üyeler disipline sevk edildi

İstifa ettirilen İbrahim Özkan’ı yeniden seçen üyeler disipline sevk edildi
15.12.2023
A+
A-

* İyi Parti’de İBB Meclisi’nde başlayan gerilim büyüyerek yeni boyuta taşındı.

* İBB İyi Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden Genel Başkan Akşener’in talebiyle istifa eden İbrahim Özkan, İyi Parti’li üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçildi.

* İl Başkanlığı da Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiCHP ile ittifakı savunduğu için istifa ettirildi, Meral Akşener’e rağmen, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili seçildi.

İstanbul’da İbrahim Özkan krizi sürüyor.

İyi Parti İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan yerel seçimlerde CHP ile İyi Parti’nin iş birliğini savunanlar arasındaydı.

İttifaksız yerel seçim kararının ardından yaptığı paylaşımda “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” dedi.

Ardından İstifa kararını açıklayan Özkan “Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda artık ‘Hür ve müstakilim.’ İBB İyi Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İmzası bulunan meclis üyeleri disipline sevk edildi”

İyi Parti meclis üyeleri ise oylama yaparak yeniden Özkan’ı Grup Başkan Vekili seçince partide bir kriz daha patlak verdi.

Gelişmeler üzerine İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, oy veren tüm meclis üyelerinin disiplin kuruna sevk edildiğini duyurdu.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, “Bazı İyi Parti İBB meclis üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden grup başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB meclis üyeleri ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmiştir” dedi.

“Oturduğunuz koltuklar meydan okuma yeri değildir”

Sosyal medya üzerinden yapılan tartışmalara bazı İyi Partili vekiller de katıldı.
ÇanakkaleMilletvekili Rıdvan Uz, “Oturduğunuz koltuklar meydan okuma yeri değildir” ifadelerini kullandı.

Uz, “İyi Parti’nin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara, seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve genel başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.