enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’daki barajların doluluk oranı son 5 yılın en düşük seviyesinde

İstanbul’daki barajların doluluk oranı son 5 yılın en düşük seviyesinde
08.09.2020
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

TÜHA HABER / Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve havaların yağışsız geçmesi nedeniyle İstanbul’daki barajların doluluk oranı yüzde 45’in altına düştü. Bugün ölçülen genel doluluk oranı son 5 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

TRT Haber’de yer alan DHA’nın haberine göre, İstanbul barajlarındaki su seviyeleri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve havaların yağışsız geçmesi nedeniyle düşmeye başladı.

Son 12 ayın en düşük doluluk oranı geçtiğimiz Aralık ayında yüzde 36.67 olarak ölçüldü.

Daha sonra yağışlarla yükselmeye başlayan doluluk oranları Nisan ayının ardından artan sıcaklıklarla birlikte yeniden düşmeye başladı.

İSKİ verilerine göre; 7 Temmuz 2020’de yüzde 60.78 olarak ölçülen doluluk oranı bir ay sonra 7 Ağustos 2020 tarihinde 47.25’e 7 Eylül 2020 ise 44.76’ya kadar geriledi.

İstanbul’un barajlarında son 15 günde doluluk oranlarları yüzde 5 azaldığı öğrenildi.

Yağış ortalamalarında düşüş var

İstanbul’un barajlarındaki su seviyesinin azalmasında yıllık yağış ortalamasının azlığı da etkili oldu.

İstanbul’da Ocak-Mart aylarında 2020 yılı içinde yağış ortalaması 243.80 mm olarak ölçüldü. Oysa bir yıl önce aynı dönemde ortalama değer 629.30 mm olarak ölçülmüştü. 2018 yılında ise aynı ortalama değer 897.10 mm’ydi.

Baraj gölünün bazı bölümleri tel örgüyle kapatıldı

İstanbul’a su sağlayan önemli barajlardan biri olan Alibeyköy Barajı’nda kurak geçen ayların su seviyeleri hızla düştü. Barajda doluluk oranı yüzde 21.33’e gerilerken, daha önceden suyla dolu ve balıkların yüzdüğü alanlar tamamen kurudu.

Tarihi su kemerinin olduğu bölümlerde bu durumdan nasibini aldı. Daha önce suyun içinde bulunan kemer şu anda en yakın su birikintisine yaklaşık 250 metre uzaklıkta kaldı.

Vatandaşların kuruyan su havzası yatağına girerek çamura saplanmamaları için baraj gölünün bazı kısımları tel örgülerle kapatıldı.

Son 5 yılın en düşük seviyesi ölçüldü

İSKİ verilerine göre İstanbul’da bugün ölçülen genel doluluk oranı son 5 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

7 Eylül 2015 yılında baraj doluluk oranları yüzde 66.72’ydi. 2016 yılında 50.83., 2017 yılında yüzde 60.65 olan oran 2018 yılında 59.50, 2019 yılında ise 56.70 olarak kayıtlara geçmişti. Bugün ölçülen yüzde 44.20 ise son 5 yılın en düşük doluluk oranı oldu.

İstanbul’daki barajların doluluk oranları

İstanbul Barajlarının 7 Eylül 2020 tarihinde doluluk oranları Ömerli yüzde 68.73 , Papuçdere yüzde 7,34, Sazlıdere yüzde 14.79, Büyükçekmece yüzde 22.53 , Alibeyköy yüzde 21.33 ,Terkos yüzde 48.30 , Kazandere yüzde 7.34 , Elmalı yüzde 38.33, Darlık yüzde 77.52 ,Istrancalar yüzde 33.92 oldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.