enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
07:47 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
07:41 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
07:18 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
07:16 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
07:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
07:12 Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yıldız: “Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi”
07:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
07:01 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:57 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
15:56 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:47 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:49 Kahpe ASALA’nın yaptıklarını görmezden gelen Türk kökenli bir Hollanda siyasetçisi Çoşkun Çörüz’e tepki…
09:00 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
07:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
07:49 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: Türkiye kuraklık kıskacında!
07:41 Adalet Bakanı Tunç, “Cumhurbaşkanımıza maalesef ağza alınmayacak cümlelerle hakaret eden bir muhalefet anlayışı var”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 65 şüpheliden 38’i tutuklandı

İstanbul’daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 65 şüpheliden 38’i tutuklandı
05.05.2024
A+
A-

İstanbul’daki 1 Mayıs gösterilerinde polise taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 şüpheliden 38’i tutuklandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane Meydanı’nda polislere saldırıda bulundukları için gözaltına alınan 65 şüphelinin nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 38’i “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet“, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “kamu görevlisine direnmek” suçlarından tutuklandı.

27 şüpheli ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kentte yapılan gösterilerde Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 182’si serbest bırakılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince daha sonra kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle saldırıya karıştıkları tespit edilen 30 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

Sağlık kontrolünün ardından 65 şüpheli, polis eşliğinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Savcılık, şüphelilerden 52’sini tutuklama talebiyle, 13 şüpheliyi ise adli kontrol hükümleri uygulanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

Bakan Tunç: Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde önceden duyurulmasına rağmen, Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale sırasında polislere saldıranlar hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Soruşturma kapsamında 65 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Tunç, “38 şüpheli ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na Muhalefet’, ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ ve ‘Kamu Görevlisine Direnmek’ suçlarından tutuklanmıştır. 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.” açıklamasını yaptı.

Tunç, “Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.