enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’da okullar ve üniversitelerde eğitime 2 gün ara verildi

İstanbul’da okullar ve üniversitelerde eğitime 2 gün ara verildi
23.04.2025
A+
A-

* Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da meydana gelen depremler sonrasında yarın ve sonraki gün okulların tatil edildiğini açıkladı. YÖK Başkanı Erol Özvar da devlet ve vakıf üniversitelerinin iki günlüğüne eğitime ara verildiğini duyurdu.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 23 NİSAN 2025 – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Sadece iki okulumuzun dış sıvalarında çatlaklar var. Onun dışında herhangi bir problemimiz yok. Biraz önce İçişleri Bakanı ile görüştüm. Olası bir sorunlu durumda okulların toplanma merkezi olması açısından bizden yarın ve sonraki gün için okulların tatil edilmesini istediler. Biz de yarın ve sonraki gün için tatil kararı aldık.”

Okul bahçelerinin halka açıldığını belirten Tekin şunları aktardı:

“İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, şu ana kadar okullarımızda herhangi bir ciddi olumsuzluk yaşanmamıştır. Güvenli alan ihtiyacı doğrultusunda, okul bahçelerimiz tüm vatandaşlarımızın kullanımına açıktır. İlgili diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde İstanbul’daki okullarımız için perşembe ve cuma gününü tatil etme kararı aldık. Tüm milletimize geçmiş olsun inşallah.”

Üniversitelere de 2 gün ara verildi

YÖK Başkanı Erol Özvar katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

“Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Özvar, depremin meydana geldiği andan itibaren üniversite rektörleriyle temasa geçtiklerini belirtti.

Prof. Dr. Özvar, aldıkları ilk bilgilere göre, üniversitelerde can kaybı veya yaralanma olmadığını, binalarda yapılan incelemelerde de hasara rastlanmadığını söyledi.

Kampüs güvenliğini temin ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Özvar, vatandaşların yerleşim yerlerine yakın kampüslerden istifade etmesi için rektörlerin gerekli çalışmaları yürüttüğünü, üniversitelerin vatandaşlara hizmet etmeye başladığını duyurdu.

Prof. Dr. Özvar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül ile temas halinde olduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gerekli bilgileri arz ettiklerini dile getirdi.

İstanbul’daki yurt kapasitesine dikkati çeken Prof. Dr. Erol Özvar, Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtlarla ilgili çalışma yürüttüğünü anlattı.

“Yarın ve öbür gün gerek vakıf, gerek devlet üniversitelerimizde eğitim öğretim tehir edilmiştir, tatil edilmiştir.” ifadesini kullanan Prof. Dr. Özvar, bazı üniversitelerin vize döneminde olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“Sınavlar devam ediyor. Bu deprem dolayısıyla, öğrencilerimizin psikolojik durumunu da hesaba kattığımızda, onların şu anda dışarıda bulunarak sınavlara hazırlanmaları gerçekten oldukça zor görünüyor. Dolayısıyla, onlara bu konuda destek olabilmek adına böyle bir kararı aldığımızı ifade etmek isterim. Üniversitelerimizde herhangi bir sorun yok, ama bu psikoloji fevkalade önemli. Bu perşembe ve cuma günü inşallah İstanbul’da gerek devlet, gerek vakıf üniversitelerimizde eğitim öğretim tatil edilmiştir.”

Kamu kurumlarında çalışanlara iki gün idari izin

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Silivri ilçesi merkezli 6,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İstanbul’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini belirtildi.

Açıklamada, “Öte yandan kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile, malul gazi ve 10 yaşından küçük çocuğu olan anneler de bu süre içerisinde herhangi bir işleme gerek duyulmaksızın idari izinli sayılacaktır. Sağlık ve güvenlik birimlerinde görev yapan personel, bu kapsamın dışındadır” ifadesi kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.