enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’da Cemal Kaşıkçı’yı öldüren ekipte yer alan bir kişi Fransa’da yakalandı

İstanbul’da Cemal Kaşıkçı’yı öldüren ekipte yer alan bir kişi Fransa’da yakalandı
08.12.2021
A+
A-

PARİS-TÜHA HABER / İstanbul’da gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldüren ekibe dahil olduğu öne sürülen bir kişi Fransa’da yakalandı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, 2 Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Başkonsolosluğu’na giden Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan bir daha haber alınamamıştı.

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda çıkan bir kavga nedeniyle öldüğünü iddia etmiş ancak kısa süre sonra Suudi rejimi tarafından Türkiye’ye gönderilen özel bir ekibin suikastı sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıkmıştı.

Cemal Kaşıkçı’yı öldüren ekipte bulunanlardan Halid el Tayibi adındaki şüphelinin Paris’in Charles de Gaulle Havaalanı’nda Riyad’a gitmek üzere olduğu sırada yakalandığı açıklandı.

Fransız makamları, el Tayibi’nin salı günü sabah saatlerinde tutuklanarak adliyeye sevk edildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili Fransız kaynaklar, 33 yaşındaki zanlının Riyad’a uçmak üzereyken sınır polisi tarafından tespit edilerek yakalandığını aktarıyor.

Türkiye uluslararası tutuklama talebi çıkartmıştı

AFP’ye konuşan adli bir kaynak ise yakalamanın Türkiye tarafından çıkarılan uluslararası tutuklama emriyle gerçekleştiğini söyledi.

Kaşıkçı’nın Suudi ekip tarafından parçalandığı düşünülen cesedi bulunamadı.

Suikast iddialarını inkar eden Riyad, eylemin kendi başlarına hareket eden Suudi ajanlar tarafından işlendiğini iddia etti ancak bu savunmayı kabul eden veya onaylayan hiçbir devlet olmadı.

Suudi Arabistan’da şeffaf şekilde görülmemiş olan bir davanın ardından, beş Suudi ölüme, üçü de hapis cezasına çarptırıldı ancak ölüm cezaları daha sonra hafifletilerek hapis cezasına çevrildi.

Türkiye’de ise 22’si ağırlaştırılmış müebbet istemiyle olmak üzere 26 sanık yargılanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.