enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Kartal’da Âşık Veysel Türkülerle Anıldı

İstanbul Kartal’da Âşık Veysel Türkülerle Anıldı
25.03.2024
A+
A-

Kartal Belediyesi ile Kartal Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği (SİDAD)’nin birlikte düzenlediği organizasyon kapsamında halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 51’inci yıl dönümünde “Bahara Âşık Veysel Türküleri Konseri” ile anıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin tamamen dolduğu anma konserini Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşi Sibel Doğan Yüksel ile birlikte takip etti. Başkan Yüksel; anma konserinde yaptığı konuşmada, “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Salonun koridorlara varana dek tamamen dolduğu konserde sahneye önce Kemal Esen’in şefliğinde Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu çıktı ve Âşık Veysel’in unutulmaz eserlerini koro olarak yorumladı. Merhum sanatçının türküleri, salonu dolduran Kartallılar tarafından hep bir ağızdan söylendi.

Resim önizlemesi

Ardından ünlü bağlama sanatçısı Cengiz Özkan sahneye çıkarak kulakların pasını sildi ve ünlü ozanın türkülerine bir kez daha can verdi.

Âşık Veysel’in ölümü sırasında çocuk olduğunu, evlerinde adeta kıyamet koptuğunu ve herkesin ağladığını belirten Özkan, ozanın türküleriyle yaşamaya devam ettiğini vurguladı. Zaman zaman tüm salonun eşlik ettiği konserde Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yârim Kara Topraktır, Güzelliğin On Par’ Etmez ve daha birçok ünlü eseri, hep bir ağızdan söylendi.

Resim önizlemesi

Plaket ve çiçek takdim edildi

Türk Halk Müziği’nin usta ismi Âşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 51. yıl dönümü anısına düzenlenen konserde verilen kısa bir arada Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, SİDAD Başkanı Nazife Hüner ile birlikte sahneye çıkarak sanatçı Cengiz Özkan’a ve koro şefi Kemal Esen’ plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Resim önizlemesi

“Geleneği yaşatan sanatçılarımız iyi ki var”

Takdim töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı, yoğun bir seçim çalışması döneminin yaşandığını belirtti. Enerjisini yenilemek için konsere geldiğini ve o kadim türküleri dinlediği ifade eden Başkan Yüksel,  “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eşi Sibel Doğan Yüksel ile birlikte izlediği konsere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel sanatçılar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.