enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Kartal’da Âşık Veysel Türkülerle Anıldı

İstanbul Kartal’da Âşık Veysel Türkülerle Anıldı
25.03.2024
A+
A-

Kartal Belediyesi ile Kartal Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği (SİDAD)’nin birlikte düzenlediği organizasyon kapsamında halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 51’inci yıl dönümünde “Bahara Âşık Veysel Türküleri Konseri” ile anıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin tamamen dolduğu anma konserini Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşi Sibel Doğan Yüksel ile birlikte takip etti. Başkan Yüksel; anma konserinde yaptığı konuşmada, “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Salonun koridorlara varana dek tamamen dolduğu konserde sahneye önce Kemal Esen’in şefliğinde Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu çıktı ve Âşık Veysel’in unutulmaz eserlerini koro olarak yorumladı. Merhum sanatçının türküleri, salonu dolduran Kartallılar tarafından hep bir ağızdan söylendi.

Resim önizlemesi

Ardından ünlü bağlama sanatçısı Cengiz Özkan sahneye çıkarak kulakların pasını sildi ve ünlü ozanın türkülerine bir kez daha can verdi.

Âşık Veysel’in ölümü sırasında çocuk olduğunu, evlerinde adeta kıyamet koptuğunu ve herkesin ağladığını belirten Özkan, ozanın türküleriyle yaşamaya devam ettiğini vurguladı. Zaman zaman tüm salonun eşlik ettiği konserde Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yârim Kara Topraktır, Güzelliğin On Par’ Etmez ve daha birçok ünlü eseri, hep bir ağızdan söylendi.

Resim önizlemesi

Plaket ve çiçek takdim edildi

Türk Halk Müziği’nin usta ismi Âşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 51. yıl dönümü anısına düzenlenen konserde verilen kısa bir arada Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, SİDAD Başkanı Nazife Hüner ile birlikte sahneye çıkarak sanatçı Cengiz Özkan’a ve koro şefi Kemal Esen’ plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Resim önizlemesi

“Geleneği yaşatan sanatçılarımız iyi ki var”

Takdim töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı, yoğun bir seçim çalışması döneminin yaşandığını belirtti. Enerjisini yenilemek için konsere geldiğini ve o kadim türküleri dinlediği ifade eden Başkan Yüksel,  “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eşi Sibel Doğan Yüksel ile birlikte izlediği konsere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel sanatçılar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.