enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
08.04.2025
A+
A-

* İstanbul Saraçhane’deki mitingle ilgili soruşturmalarda 278’i tutuklu 819 kişiye kamu davası açıldı. Mahkeme iddianameyi kabul etti.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Ekrem İmamoğlu protestolarına yönelik 20 ayrı soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmalarda 819 kişi hakkında kamu davası açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde gerçekleşen yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak 20 ayrı soruşturma dosyası üzerinden yürütülen soruşturmalar sonucunda tespit edilip işlem yapılan 829 şahıstan 819’u hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri nezdinde bugün itibarıyla kamu davalarının açılması işlemleri tamamlanmıştır. Hakkında dava açılanlardan 278’i halihazırda tutukludur. 10 şüpheli ise firari durumdadır” denildi.

90 sanık hakkında iddianame

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” ve “terör” soruşturmalarının ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptıkları ve izinsiz gösterilere katıldıkları belirlenen 3’ü tutuklu 90 sanık hakkında ise 6 ay ile 9 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Valiliği’nin 19-23 Mart tarihleri arasında her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığı aktarıldı.

YOL ve YOLCU: 1.05.2024

“Vatandaşların kışkırtılması sonucu provokatif eylemler oluştu”

Valilik kararına karşın vatandaşların kışkırtılması sonucu provokatif eylemler oluştuğu belirtilen iddianamede, yaşanan olumsuzluklar üzerine sosyal medya üzerinden halkı kışkırtıcı ve suç işlemeye tahrik mahiyetinde paylaşım yapan hesap kullanıcılarının tespitine ilişkin çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Provokatif' paylaşım soruşturması: İki tutuklama, altı ev hapsi - Diken

Sosyal medya hesapları incelendi

İddianamede, 21 kişinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlara yer verilerek, bunların, toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasaklayan mahiyetteki valilik kararına karşın ısrarlı şekilde vatandaşları yasa dışı şekilde eylemlere ve sokak olaylarına katılmaları adına kışkırtıcı ve teşvik edici nitelikte paylaşımlar yaptıkları anlatıldı.

Bu şekilde “suç işlemeye alenen tahrik etme” suçunu işledikleri belirlenen sanıklar hakkında kamu davası açılması için gereken yeterli şüpheyi oluşturmaya muktedir nitelikte delil elde edildiği belirtilen iddianamede, anayasayla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının da Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun “Herkes, önceden izin almaksızın bu kanunun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” hükmü ile tanımlandığı ifade edildi.

İddianamede, ancak aynı kanunda bu hakkın kullanımının usul ve şartlarının belirlendiği aktarıldı.

“Bazıları kendilerini tanınmayacak hale getirerek katıldı”

İddianamede, emniyet tarafından eylem görüntüleri üzerinde yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde her bir sanık yönünden ayrı ayrı tespit tutanakları düzenlendiği belirtildi.

Yasaklama kararına karşı kent genelinde birçok noktada kalabalık grupların toplanarak izinsiz gösteri yürüyüşü yaptıklarının tespit edildiği anlatılan iddianamede, sanıklardan bazılarının toplantı ve yürüyüşlere kendilerini tanınmayacak hale getirerek katıldıkları kaydedildi.

İddianamede, kolluk görevlilerinin, göstericilerin yanına geçerek polis tanıtma kartlarını ibraz ettikleri ve usulüne uygun olarak uyarıda bulunup eylemlerini sonlandırmamaları durumunda yakalama yapılacağı bilgisini verdikleri anlatılarak, şahısların uyarı ve ikazlara rağmen eylemlerine devam ettikleri vurgulandı.

FETÖ sanığı eski yargı mensuplarına hapis cezası

İddianame kabul edildi

Sanıkların, yakalama işlemine karşı koymaları ve direnmeleri üzerine, görevli polis memurları tarafından dirençlerini kıracak ölçüde gerekli müdahalede bulunulduğu, yakalama işleminin yapıldığı anlatılan iddianamede, sanıklar hakkında soruşturma işlemine başlanıldığı aktarıldı.

Alınan ifadeler, düzenlenen tutanaklar ve tüm soruşturma evrakı incelendiğinde 90 sanıktan 60’ının “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” suçundan 2 yıl 6’şar aydan 4’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, 21 sanığın “suç işlemeye tahrik” suçundan 6’şar aydan 5’er yıla, 8 sanığın “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan 6’şar aydan 3’er yıla, bir sanığın ise “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi talep edildi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, gönderildiği İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.