enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:20 Hacca gitmeyi kolaylaştıracak, ticaretin artmasını sağlayacaktı
13:33 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency, Kerkük katliamını kınadı…
10:37 SPD Mukayeseli Analiz Raporu Hazırladı : Havza su tahsis planlarında birim su tüketiminin ürettiği ekonomik değerler çok farklı.
09:18 Körfez Puanla Tanıştı…
07:52 Sürekli dışarıdan yemek yemek hastalıklara davetiye çıkarıyor!
07:37 Türkiye’nin ilk sinema okulu olarak kurulan MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, bugün usulsüz bir yıkım tehdidi altında
07:32 Avrupa’nın güvenlik kaygılarına Türk çözümleri
07:23 Okula uyum sürecinde ailelerin dikkat etmesi gerekenler
07:05 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Kıvırcık oldu
14:11 Hollanda’dan Mektup Var!: Lahey, Zafer Bayramı kutlamamıza kucak açtı!
07:54 İlk Türk roketatarı Devrim otomobillerini yapan fabrikada keşfedildi!
07:20 Kadem Çolak, CHP’nin siyasi kimliğinde yaşanan yön kaymasını çarpıcı bir dille analiz ediyor.
07:02 Analist Seval TOMAK BAL, “İsrail’de İktidar ve Muhalefetin Sesi” -II-
08:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay Zirvesi’ne katılacak
07:57 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Siyasi Partiler Kanunu’nun “oylamaya hile karıştırılması” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle istemiyle iddianame hazırladı.
07:37 İletişim Başkanı Duran, “Türkiye, savunma sanayisinde köklerinden aldığı ilhamla ufuklara yürüyen büyük bir başarı hikayesi yazıyor” …
07:14 Dosta Güven, Düşmana Korku: Gök Vatan’ın Zırhı Çelik Kubbe
07:06 İsrail protestoları hükümeti düşürecek mi?
22:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Bu ayda asil milletimiz, destansı mücadelelerle tarihe damga vurmuştur”
22:10 Emine Erdoğan, Pakistan’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrailli Bakandan Bahreyn’e tarihi ziyaret

İsrailli Bakandan Bahreyn’e tarihi ziyaret
02.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bahreyn ile İsrail arasında bir yıl önce diplomatik ilişkilerin resmen başlamasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Bahreyn elçiliğini açmak için ülkeyi ziyaret ediyor.

Mustafa Kemal AtatürkBahreyn ile  İsrail arasında geçen yıl diplomatik ilişkilerin resmen başlamasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Bahreyn’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Lapid, ziyareti kapsamında Bahreyn’de İsrail Büyükelçiliğinin açılışını yaptı.

İsrailli bakan, Manama havalimanına inmeden bir saat önce Manama’dan İsrail’e ilk ticari uçuş yapılmıştı. Uçaktaki Bahreyn ve İsrailli kabin görevlileri kokpit camlarından iniş sırasında her iki ülkenin bayraklarını salladı.

Fas, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra, Bahreyn de ABD’nin eski Başkanı Donald Trump arabuluculuğunda geçen yıl İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı almıştı.

Bakan Lapid, ziyareti kapsamında Kral Hamad bin İsa Al Halife tarafından kabul edildi. İsrail basını Körfez’deki kraliyet ailesinden bir bireyin ilk kez İsrailli bir yetkiliyle görüştüğünü duyurdu.

İsrailli bakan ayrıca Veliaht Prens Hamad bin İsa Al Halife ve Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez Zeyani ile de görüştü.

Lapid sosyal medya paylaşımlarında iki ülke arasında iş birliği ve resmi barışın nasıl aktif ekonomik, güvenlik, siyasi ve sivil dostluğa dönüştürüleceğini görüştüklerini kaydetti. Lapid Bahreyn’in de yıl sonuna kadar İsrail’de temsilcilik açacağını duyurdu.

Ortak bir basın toplantısı da düzenleyen Lapid ve Zeyani çevreden spora iki ülke arasında iş birliği öngören bir dizi iyi niyet sözleşmesine de imza attı.

Zeyani “Ziyaretiniz kaydettiğimiz ilerlemeyi daha da yukarı taşıyor… ve Ortadoğu’da barış, istikrar ve iş birliğini yayma ve gerçek ve kalıcı barış ve refahı sağlama konusundaki ortak arzumuzun altını bir kez daha çiziyor” şeklinde konuştu.

Filistin normalleşmeden memnun değil

Zeyani Bahreyn’in İsrail-Filistin sorunu konusunda iki devletli bir çözümü desteklediğini tekrarladı.

Filistinliler geçen yıl Bahreyn’in İsrail ile yaptığı anlaşmayı, Arap Birliği’nin 2002 yılında aldığı karara “ihanet” olarak tanımlamıştı. Arap Birliği 2002’de, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin tanınması şartına bağlı olmasını öngören bir karar almıştı.

Başkent Manama’da Perşembe günü İsrailli bakanın ziyareti protestolara da sahne oldu. Havaalanına giden yollarda güvenlik önlemleri artırıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da bu ay başında yaptığı açıklamada Trump yönetiminin bölgedeki normalleşme çabalarını sürdüreceklerini söylemişti.

EK Kaynaklar *AFP 

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.