enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in Şam’a düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları’nın 4 üyesi öldürüldü

İsrail’in Şam’a düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları’nın 4 üyesi öldürüldü
21.01.2024
A+
A-

Ölenler arasında Suriye’deki Kudüs Gücü istihbaratının yöneticisi ve yardımcısı da var.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘ŞARKUL Avsat’a dayandırdığı haberinde, Suriye medyası, başkent Şam yakınlarında patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Resmi Suriye haber ajansı, Şam’ın Mezzeh semtindeki bir binaya İsrail tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen bir saldırı düzenlendiğini aktardı.

Reuters, rejim yanlısı bir kaynağın, İsrail’in Şam’a düzenlediği saldırıda İranlı 4 Devrim Muhafızları yetkilisinin öldürüldüğünü söylediğini aktardı.

Kaynak, saldırıda çok katlı bir binanın Suriye hükümetine destek veren İranlı danışmanlar tarafından kullanıldığını ve yerle bir edildiğini söyledi.

İnsanlar ve kurtarma görevlileri, Şam'da İsrail saldırısında yıkılan bir binanın önünde toplanıyor (AFP)
İnsanlar ve kurtarma görevlileri, Şam’da İsrail saldırısında yıkılan bir binanın önünde toplanıyor (AFP)

Ayrıca İran’ın Al-Alam TV kanalı, İsrail saldırısında iki üst düzey İranlı askeri danışmanın öldürüldüğünü bildirdi. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (ISNA), iki askeri yetkilinin Suriye’deki Kudüs Gücü’nün istihbarat yetkilisi ve yardımcısı olduğunu bildirdi.

Şam İtfaiye Teşkilatı’ndan bir kaynak şunları söyledi:

“Mezzeh Villas bölgesinde yangın çıktığına dair ihbar aldık ve henüz ek bilgimiz yok.”

Ambulanslar, Şam'ın Mezze mahallesinde İsrail saldırısında hasar gören alanın yakınına park edildi (Reuters)
Ambulanslar, Şam’ın Mezze mahallesinde İsrail saldırısında hasar gören alanın yakınına park edildi (Reuters)

Arap Dünyası Haber Ajansı’nın haberine göre Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) bugün, başkent Şam’da güçlü bir patlama sesi duyulduğunu ve yoğun siyah dumanların yükseldiğini bildirdi.

Geçtiğimiz ay İran Devrim Muhafızları, Suriye’deki komutanlarından Razi Musevi’nin, İsrail’in Şam yakınlarındaki Seyyide Zeyneb bölgesinde kendisini hedef alan füze saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

İnsanlar Şam'da İsrail bombardımanına maruz kalan yıkılmış bir alanı inceliyor (Reuters)
İnsanlar Şam’da İsrail bombardımanına maruz kalan yıkılmış bir alanı inceliyor (Reuters)

SOHR, bir başka raporunda ise, dün gece yarısından sonra Humus’un doğu kırsalındaki Al-Suknah’ın doğusundaki bir yolda DEAŞ’lılarla çıkan şiddetli çatışmanın ardından rejime mensup 4 askerin yaralandığını ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Gözlemevi, bu yılın başından bu yana Suriye çölünde askeri operasyonlar sırasında ölenlerin sayısının biri sivil olmak üzere 55 kişiye ulaştığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.