enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:58 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Sözbilir uyardı: Ölü faylar dirildi, o illere dikkat!
07:51 Gazze Raporu: Kanıt Var, Karar Bekleniyor
07:47 İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın (İLKE) “İlim Adamının Ahlaki Yolculuğu” konferansı…
07:42 Tarih Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100 Yılı Serisinden Yeni Bir Cilt: Türkiye Siyaseti – Dönemler, Aktörler, Meseleler
07:38 Putin Türkiye’ye krediyi onayladı
07:38 Avrupa’da Rusya’ya karşı tutum sertleşiyor
07:25 Dünya gıda sektörü Moskova Crocus Expo’da buluştu
07:17 SPD Başkanı Yıldız, Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı’nda konuştu
07:09 Avrupa’nın yeşili griye dönüyor: En büyük kayıp Türkiye’d
07:07 Saygınlar Kulübü, mehtap turuyla moral depoladı
07:04 Türkiye’nin ‘Yabancı Menşeli’ Savaş Uçağı
03:37 Filistin’de yaşanan insanlık suçunun hala sona ermemesi oldukça düşündürücü
02:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kantin solculuğu havasından bir türlü çıkamıyorlar”
02:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak çeyrek asırlık birikim temsil ediyoruz”
02:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısını lanetliyorum
07:50 Bakan Göktaş, Ocak 2026 itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi başvuruları başladı…
07:44 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Uçak KAAN’ı Destekliyoruz!…
07:44 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Açık Kaynak İstihbaratı Kullanımında Suriye Örneği…
07:26 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) Uzmanı Şenyurt Varşova Üniversitesi’nde Bildiri Sundu
07:20 Küresel Vicdanın Yeni Sesi Küresel Sumud Filosu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya’da sokağa çıkma yasağı uzatılıyor

İspanya’da sokağa çıkma yasağı uzatılıyor
05.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İspanya Başbakanı Sanchez sokağa çıkma yasağının iki hafta daha uzatılacağını açıkladı. Ülkede art arda sekiz gündür COVID-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısında hafif bir gerileme kaydediliyor. 

Reklam

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez sağlık uzmanları ve siyasi liderlerle gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından İspanya’daki acil durum uygulamasını ve sokağa çıkma yasağını bir kez daha uzatma kararı aldı. Daha önce 11 Nisan’da sona ermesi planlanan uygulama 26 Nisan’a kadar devam edecek. Sokağa çıkma yasağının uzatılmasının parlamento tarafından da onaylanması gerekiyor.

Mart ayından bu yana devam eden tedbirler daha önce de uzatılmıştı. Ülkede geçen Salı gününden bu yana temel ihtiyaçlara yönelik olmayan sektörlerde çalışanlara da sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 9 Nisan’a kadar sürmesi planlanan bu uygulamanın da uzatılacağı tahmin ediliyor. Başbakan Sanchez, “üç haftadır süren izolasyonun meyvelerini verdiğini” söyledi.

Yaşamını yitirenlerin sayısında hafif gerileme

İspanya Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, İspanya’da koronavirüs vakalarının sayısı yaklaşık 7 bin artışla toplamda 124 bin 700’e yükseldi. Bir günde yaklaşık 4 bin kişinin iyileşmesinin ardından salgının başından bu yana iyileşenlerin sayısı da yaklaşık 34 bine ulaştı.

İspanya’da COVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise son sekiz gündür düşme eğiliminde. Cumartesi günü 809 kişinin COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Bu rakam cuma günü 932, perşembe günü ise 950 olarak açıklanmıştı.

İspanya yaklaşık 11 bin 700 ölümle dünya genelinde COVID-19 nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülkelerden biri konumunda.

İspanya’da salgından en çok etkilenen ise başkent Madrid ve çevresi oldu. Ülke genelindeki vakaların yüzde 29’ü ve ölümlerin yüzde 40’ı burada gerçekleşti. Salgının en çok etkilediği ikinci yer ise Katalonya bölgesi oldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Nisan 2020]

sampiyon banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.