enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran’da yüksek yargı üyesi iki hâkim öldürüldü

İran’da yüksek yargı üyesi iki hâkim öldürüldü
18.01.2025
A+
A-

İran’da Yargıtay binasının önünde düzenlenen suikast sonucu iki hâkim hayatını kaybetti. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in AFP, Reuters’e dayandırdığı haberine göre, İran’ın başkenti Tahran’da Yargıtay üyesi iki hâkim silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. İran yargısına ait internet sitesi Misan, saldırganın bir kişiyi de yaraladıktan sonra “kendini öldürdüğünü” bildirdi.

Misan’daki açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden yüksek yargı üyelerinin Muhammed Mukise ve Ali Razin olduğu kaydedildi.

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, iki hâkimin de uzun yıllardır “Ulusal güvenliğe karşı işlenen suçlar, casusluk ve terörizm” davalarına baktığını belirtti.

Cihangir, “Geçen yıl yargı, casus ve terörist grupların kimliklerini tespit etmek için kapsamlı bir çaba harcadı ve bu da düşmanlar arasında öfke ve kızgınlığa yol açtı” ifadelerini kullandı. Cihangir’in verdiği bilgilere göre saldırı Yargıtay binasının önünde düzenlendi.

Ancak saldırının neden düzenlendiği henüz açıklık kazanmadı. Misan’daki açıklamada, saldırganın yüksek yargıda herhangi bir davasının bulunmadığı kaydedildi. Suikast bir “terör” saldırısı olarak nitelendirildi.

İran devlet televizyonu, iki hâkimin baktığı davaların İsrail ve ABD destekli İran muhalefeti ile bağlantılı kişilere yönelik olduğunu bildirdi, ancak davalarla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Muhalif sitelerde ise Mukise’nin İran’daki siyasi tutukluların davalarına müdahil olduğu bilgisi yer aldı.

Mukise yaptırım listesindeydi

ABD, 2019 yılında Mukise’yi yaptırım listesine almıştı. ABD Maliye Bakanlığı “Suçlamaların asılsız olduğu ve kanıtların dikkate alınmadığı çok sayıda adil olmayan davada” hâkim olarak görev yapmasını Mukise’nin yaptırım listesine alınmasına gerekçe olarak göstermişti.

İran yargısının internet sayfasında Razini’nin 1998 yılında da bombalı saldırıya uğradığı, ancak Razini’nin bu suikast girişiminden sağ olarak kurtulduğu hatırlatıldı.

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.