enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran Trump Sonrası İçin Daha Fazla Petrol Satışına Hazırlanıyor

İran Trump Sonrası İçin Daha Fazla Petrol Satışına Hazırlanıyor
07.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İranlı yetkililer, petrol bakanlığına daha fazla petrol üretimi ve satışı için hazırlık yapılması talimatı verdi.

Devlet medyasında yer alan haberlere göre yetkililer 3 ay içerisinde bu yönde hazırlıkların tamamlanmasını istedi.

Beklenti, ABD’nin yeni seçilen başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesiyle birlikte İran’a yönelik ambargoların gevşetilmesi ve İran’ın daha fazla petrol satabilmesi yönünde.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin Trump yönetiminde, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinden önce İran’ın, günde 2 milyon varil petrol ihraç ettiğini söylüyor. Haberlerde buna atıfta bulunuluyor.

Yapılacak devir teslim töreniyle 20 Ocak’ta ABD’nin 46. Başkanı olacak Joe Biden, İran’ın anlaşma şartlarına uyması halinde ABD’nin nükleer anlaşmaya geri döneceğini söylemişti.

Resmi Haber Ajansı IRNA’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Ruhani, son olarak yaptığı açıklamada da ülkesinin daha hızlı bir biçimde petrol üretebilmesi için hazırlıklar yaptığını dile getirdi.

Ruhani “Petrol Bakanlığı, önümüzdeki 3 ay içerisinde, mümkün olan kapasiteye uygun şekilde üretim ve satış için gerekli hazırlığa yönelik adımları atacak” dedi.

Hali hazırda İran’ın günlük petrol ihracatı 300 bin varilin altın. Bu rakam günde 2,8 milyon varille 2018 yılında zirve yapmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.