enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:00 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:52 Mesafe Giderek Açılıyor
06:50 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:22 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
06:12 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
05:45 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:04 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’den Otellerde Karantina Zorunluluğu

İngiltere’den Otellerde Karantina Zorunluluğu
10.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Reuters haber ajansı, İngiltere’nin Corona virüsünün varyantlarının yayılmaya devam ettiği ülkelerden gelen yolculara 10 gün boyunca otelde karantinada kalma zorunluluğu getirmeye hazırlandığını bildirdi. Reuters’ın haberine göre önümüzdeki haftadan itibaren devreye girmesi planlanan sıkı kısıtlamaları ihlal edenlerin ağır para ya da hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, yeni seyahat kuralları, tatil amaçlı yurtdışı seyahat yasağına ilave olarak getirildi. İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada İngiltere’nin hızla ilerleyen kitlesel aşılama çalışmalarını olumsuz etkilememesi için daha sıkı önlemler alınması gerektiği bildirildi.

Havayolu firmaları ve seyahat acenteleri, yeni kuralların neredeyse tüm gelir kaynaklarını kaybetmelerine neden olan krizi daha da derinleştireceğini vurgulayarak hükümete daha fazla yardım çağrısında bulundu.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, 15 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek kuralları ihlal edenlerin hapis ve 10.000 sterlin para cezası alabileceğini söyledi.
Hancock, parlamentoda yaptığı konuşmada, “Yolcu yer belirleme formu üzerinde yalan beyanda bulunan ve ‘kırmızı listede’ yer alan ülkelerden birinden geldiklerini saklamaya çalışan kişiler 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak” dedi.

Bakan Hancock, son 10 gün içinde yüksek riskli ülkelerden İngiltere’ye gelen İngiliz ve İrlanda vatandaşlarının belirlenen otellerde en az 10 gün karantina altında kalmanın 1.750 sterlinlik maliyetini ödemek zorunda olacağını söyledi.

Yabancı ülkelerden İngiltere’ye gelen tüm yolcuların, yolculuk öncesi yaptırdıkları Corona testlerine ilave olarak, karantinalarının 2’nci ve 8’inci günlerinde yeniden Corona virüsü testi yaptırması da zorunlu olacak.

İngiltere, dünyada en hızlı kitlesel aşılama çalışması yürüten ülke. Ancak aşıların, Güney Afrika’da hızla yayılan mutasyona uğramış virüs gibi yeni varyantlara karşı daha az etkili olabileceğine ilişkin haberler, son dönemde İngiltere’de kaygı uyandırdı.

Yasak için bitiş tarihi belirlenmedi

Daha sıkı sınır güvenlik önlemleri almadığı için son haftalarda eleştirilere maruz kalan İngiliz hükümeti, yeni kuralların, aşıların yeni varyantlara karşı işe yaradığı anlaşılana ya da bağışıklık arttırıcı ek aşılara erişim mümkün olana kadar yürürlükte kalacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Hancock, “Sınırda alınan güçlü koruyucu önlemler, ülke içinde yeniden açılmaya güvenli şekilde izin vermenin bir parçasıdır” dedi.
İngiltere’de havayolu firmaları ve havaalanları ise havacılık sektörünün yıl sonuna kadar ayakta kalmasını sağlamak için hükümeti daha fazla yardıma çağırdı ve kısıtlamaların nasıl gevşetileceğine ilişkin bir yol haritası belirlemesini talep etti.

16 otelle anlaşma yapıldı

Havacılık sektöründen yetkililer, “Havaalanları ve havayolu firmaları neredeyse sıfır gelirle ve çok büyük maliyetlerle ayakta kalmaya çalışıyor ve neredeyse her hafta yeni bir darbe yiyor” şeklinde konuştu.

Kısıtlamaların kalıcı olamayacağının altını çizen Sağlık Bakanı Hancock, “zaman içinde güvenli ve serbest uluslararası seyahatin” kısıtlamaların yerini alacağını söyledi.

İngiltere hükümeti, yurtdışından gelenlerin karantina altına alınması için toplan 4.600 oda kapasitesine sahip 16 otelle anlaşma yaptıklarını, ihtiyaç durumunda bu sayının arttırılacağını, ayrıntıların Perşembe günü açıklanacağını bildirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.