enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:25 Takım olabilmenin verimi!…
07:46 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
07:04 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) : Tele1 emekçilerinin yanındayız
07:03 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:01 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:00 Mathieu Flamini, Arsenal ve AC Milan’da oynayarak, onlarca milyar avro değerinde bir şirketin sahibi…
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de yasa dışı göçle mücadele için tartışmalı yasa tasarısı

İngiltere’de yasa dışı göçle mücadele için tartışmalı yasa tasarısı
06.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere’de yasa dışı göçün önlenmesi amacıyla hazırlanan yasa tasarısına göre yasa dışı sığınmacılar iltica başvuru sürecinde ülke dışında bir merkezde tutulacak. İngiliz medyasına göre merkez için Afrika ülkesi Ruanda düşünülüyor.

İngiltere yasa dışı sığınmacı sisteminde değişikliğe gidiyor. İçişleri Bakanlığı konu hakkında yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Parlamentoya sunulacak tasarıya göre iltica başvuru sürecinde yasa dışı sığınmacılar ülke dışında bir göç işleme merkezinde tutulacak.

Bu yöntem Avustralya modeli olarak biliniyor; iltica başvuru sürecinde sığınmacılar
Papua Yeni Gine’deki Manus Adasında tutuluyor.

Ruanda gündemde

İngiltere’nin yasadışı sığınmacıları beklemeye alacağı ülkenin Afrika’da Ruanda olabileceği belirtiliyor.

İngiliz medyasına göre hükümet, Afrika’daki bir merkezi paylaşma konusunda Danimarka ile görüştü.

Danimarka haziran ayında sığınma talebinde bulunanları, durumları netleşene kadar yurt dışındaki sığınmacı kamplarında tutacak yasayı kabul etti.

Muhalefetten tepki: Vicdansızlık

İngiltere’de tasarı muhalefetin tepkisini çekti. İşçi Partisi vekili ve Gölge İçişleri Bakanı Nick Thomas-Symonds planı “vicdansızlık” olarak nitelendirdi ve partisinin tasarıya karşı çıkacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler mülteci ajansı da plana tepki gösterdi. İngiltere hükümetini sığınmacılara bakma görevini gelişmekte olan ülkelere kaydırmakla suçladı.

Kaçak geçişler rekor kırdı

Resmi verilere göre Manş Denizinden kaçak geçişler geçen yıl rekor kırdı ve 8 bin 500 kişi ülkeye girişte yakalandı.

Bu yılın ilk altı ayında bu rakam 6 bini geçti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.