enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Osmanlı eserleri satışa çıkıyor

İngiltere’de Osmanlı eserleri satışa çıkıyor
24.10.2021
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / İngiltere’nin başkenti Londra’da bu hafta iki farklı müzayede evinde Osmanlı dönemine ait tablolar satışta olacak. Bu müzayedelerden birinde Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın yağlı boya tabloları da var.

Yurtta sulh, cihanda sulh(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber’ye dayandırdığı Zeynep Eryılmaz’ın haberine göre, Londra’daki müzayede evi Sothebys’de 27 Ekim’de “İslam Dünyası ve Hindistan Sanatı” başlıklı müzayede düzenlenecek. Müzayedede Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman ve Mihrimah Sultan’ın 17 ve 18’inci yüzyıla ait yağlı boya tabloları bulunuyor.

Müzayedede farklı sanat eserleri yer alıyor. Onlardan biri de Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’ın tablosu. Yağlı boya tablonun 16. yüzyıl sonu 17. yüzyıl başına ait olduğu düşünülüyor.

Hürrem Sultan’ın portresi satışa sunulacak

İtalyan ressam Tiziano Vecellio’nun takipçisi olan bir ressam tarafından resmedilen Hürrem Sultan portresi, 100 ile 150 bin sterlin arasında değerle satılacak.

Sothebys Müzayede Evi Orta Doğu Uzmanı Benedict Carter, “Müzayedede özellikle Hürrem tablosunun ilgi görmesini bekliyoruz. Özel koleksiyoncular ve kurumlar bu portre ile oldukça ilgili. Fiyatı 100 bin sterlin ile başlayacak ancak bu rakam 5 milyon sterline kadar çıkabilir” dedi.

Müzayededeki eserler arasında Kanuni Sultan Süleyman ve Mihrimah Sultan’ı tasvir eden yağlı boya tablolar da bulunuyor.

İngiltere'de Osmanlı eserleri satışa çıkıyor

6 Osmanlı padişahının portreleri de var

İngiliz müzayede evi Christies de 250 yıllık dönemde padişahlık yapan 6 Osmanlı padişahının portrelerini satışa sunacak.

28 Ekim’de gerçekleştirilecek müzayedede Orhan Gazi, Birinci Bayezid, İsa Çelebi, Birinci Mehmed, Birinci Selim ve İkinci Selim’in portrelerinden oluşan eserler için 800 bin ile 1 milyon 200 bin sterlin arasında değer biçiliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.