enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Çocuklara Karagöz Hacivat Neşesi

İngiltere’de Çocuklara Karagöz Hacivat Neşesi
25.04.2022
A+
A-

LONDRA – TÜHA HABER / Londra’da yaşayan Türk çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karagöz Hacivat oyununda buluştu.


Yunus Emre Kültür Merkezi’nin düzenlediği etkinliğe gelen ailelere göre bu, çocuklarının köklerini öğrenmeleri için çok iyi bir fırsattı.

Mert ailesi, kızları Nehir için 23 Nisan’a özel etkinlik araştırırken Karagöz Hacivat oyununu bulduklarına çok sevindiklerini söyledi.

Baba Ali Can Mert, “Türkiye’den geleli daha iki yıl oldu ama kızımıza kendi kültürüne ait değerleri sadece YouTube’dan göstermek yeterli olmuyor” dedi.

İngiltere’de ilkokul öğrencisi Nehir “izlerken kendimi Türkiye’de gibi hissettim” dedi.

Gösterinin perde arkasındaki Ada Burke, İngiltere’de yaşadığını ve gölge oyununu 2018’den beri Türkçe’nin yanısıra İngiltere’nin okullarında İngilizce olarak da oynadığını belirtti.

İngiliz öğrencilerden de çok iyi tepkiler aldığını söyleyen Burke, Karagöz Hacivat gösterilerini öğrenmek için Bursa’ya gittiğini ve ustalardan ders aldığını anlattı.

Gösteriye iki kızını getiren Nurcan Aktaş çocuklarını İngiltere’de sık sık tiyatroya götürdüğünü, şimdi de Türk tiyatrosunun köklerini öğrenmeleri için Karagöz Hacivat oyununa getirdiğini belirtti. Aktaş ayrıca, kızlarının ancak YouTube’dan izleyebildiği bu oyunu bu kez canlı görmelerinin kendisine çok keyif verdiğini belirtti.

Eylem Certel iki oğluyla evde, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Taksim anıtına çelenk koyma etkinliğini canlı yayında izledikten sonra Karagöz Hacivat etkinliğine geldiklerini söyledi. Certel çocuklarının unutmaması için evde sürekli Türkçe konuştuklarını belirterek “onların ,23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu anlamalarını, bilmelerini istiyorum” dedi.

Mert ailesinin küçük kızı Nehir İngiltere’de okuduğu için bu tür gösterilerden uzak kaldığından yakındı.

İngilizce eğitim alan çocuklarının bu vesileyle Türkçe vakit geçirmeleri, gösteriye gelen tüm ailelerin ortak kaygısıydı.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.