enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere ile Fransa arasında balıkçılık krizi yeniden alevlendi

İngiltere ile Fransa arasında balıkçılık krizi yeniden alevlendi
16.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere’nin, Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması sonrası ticaret koşullarını belirleyecek anlaşmada en tartışmalı başlık balıkçılık. Fransa, İngiliz karasularında avlanmaya devam etmek isterken, İngiltere buna karşı.

 İngiltere ve Avrupa Birliği arasında Brexit sonrası ticaret ilişkilerini düzenleyecek anlaşmada henüz sonuca varılamadı.

En tartışmalı başlık balıkçılık.

Balıkçılık konusundaki anlaşmazlık, İşçi Partisi’ne destek veren bölgelerden gelen oylarla Başbakan olan Johnson’ın siyasi hayatını olumsuz etkileyebilir.

Karar Fransa lehine çıkarsa güney ve kuzey bölgelerden gelen oyları kaybedebilir.

AB üyesi ülkeler İngiliz karasularında avlanamayacak

Anlaşmasız ayrılık durumunda AB üyesi ülkeler İngiliz karasularında avlanamayacak.

Bölgede faaliyet gösteren balıkçıların büyük bölümü Fransız olduğu için durumdan en fazla da Fransa etkilenecek.

Bu durumda Macron yönetimi oy kaybına uğrayabilir.

Bu, Sarı Yelek gösterileri ile başlayan protesto furyasının ardından kamuoyu desteğini büyük ölçüde kaybeden Macron’un isteyeceği en son şey.

İngiltere harekete geçti

İngiliz yönetimi, karasularında Fransız balıkçıların avlanmasıyla egemenlik hakları ihlalinin önüne geçmek için düğmeye bastı bile.

Bu çerçevede İngiliz donanmasına karasularına giren Fransız balıkçıları gözaltına alma yetkisi verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Ayrıca Manş Denizi’ne giren AB balıkçı gemilerini durdurmak hatta el koymak için de İngiliz donanmasına görev verilecek.

2018’deki deniz tarağı krizi

2018’de iki ülke arasında deniz tarağı krizi yaşanmıştı. Deniz tarağı avlayan Fransız ve İngiliz balıkçılar teknelerle birbirlerine girmişti. Olay, Fransız sahil güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bastırılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.