enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere canlı hayvan ihracatını yasaklamaya hazırlanıyor

İngiltere canlı hayvan ihracatını yasaklamaya hazırlanıyor
05.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere hükümeti, canlı hayvanların farklı ülkelerde mezbahalara ve besi merkezlerine ihracatını yasaklamaya hazırlanan ilk Avrupa ülkesi oluyor.

Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı’na (DEFRA) göre, yeni yasa İngiltere’nin hayvan refahında bir dünya lideri olmasına yol açacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Canlı hayvanlar genellikle yurt dışına ihraç edildiklerinde son derece uzun yolculuklara katlanmak zorunda kalıyor. Bunlar hayvanlar için ciddi sıkıntı kaynağıdır ve onları fiziksel olarak yaralayabilir. Şimdiye kadar, AB’nin kuralları bu yolculukların değişmesini engelledi. Avrupa Birliği’nden çekilerek, İngiltere hükümeti artık kendi yasalarını seçebilir” ifadelerini kullandı.

DEFRA’nın verilerine göre, 2018 yılında İngiltere’den Avrupa ülkelerine 6 bin 400 hayvan kesime gönderildi. Ancak, AB hayvan refahı kanunlarına uyan Kuzey İrlanda’dan canlı hayvan ihracatına devam edilmesine karar verildi.

Hayvanları koruma dernekleri karardan memnun

Birleşik Krallık hükümeti, yasa tasarını için sekiz haftalık bir istişare programı başlattı.

Hayvanları Koruma Vakfı’nın (CAWF) kurucusu Lorraine Platt, “Bu istişarenin sonucunda, 2022’ye kadar hatta gelecek yıl için canlı hayvanların mezbahalara ihracatına son vereceğimizden umutluyuz” dedi.

Bir başka hayvan hakları koruma derneği “Compassion in World Farming”in danışmanı Peter Stevenson ise bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Elli yılı aşkın süredir bu insanlık dışı ve arkaik ticarete karşı kampanya yürütüyorduk” dedi.

Avrupa Birliği içinde de konuyla ilgili bir tartışma devam ediyor. Bazı milletvekilleri canlı hayvanların AB dışına ihraç edilmesinin yasaklanmasını ve nakliye süresi sınırlandırılmasını istiyor.

Gazeteci * Hüseyin KOYUNCU

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.