enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İktisat Kongresi için sanayici, tüccar ve esnaf buluşması İzmir’de yapılacak…

İktisat Kongresi için sanayici, tüccar ve esnaf buluşması İzmir’de yapılacak…
30.11.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceğiİkinci Yüzyılın İktisat Kongresinin hazırlık çalışmaları kapsamında son paydaş buluşması 1 Aralık 2022 tarihinde sanayici, tüccar ve esnaf grubu ile yapılacak….

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Ataner YÜCE’nin  haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kongrenin ilk safhası olan paydaş buluşmalarında sona gelindi. Son paydaş buluşması 1 Aralık 2022 tarihinde sanayici, tüccar ve esnaf grubu ile Swissotel’in Konferans Salonu’nda yapılacak.

DEKLARASYONLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILIYOR

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi paydaş buluşmaları kapsamında ağustos ayından bu yana çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı. 4 Kasım 2022 ve 17 Kasım 2022 tarihlerindeki çiftçi ve işçi buluşmalarında hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Aralık 2022 tarihinde yapılacak sanayici, tüccar ve esnaf grubu buluşmasının ardından üçüncü deklarasyon hazırlanmış olacak.

UZMAN BULUŞMALARI OCAK 2023’TE

Paydaş buluşmalarının ardından 2023 yılının ocak ayında “Geçmişimizi Anlıyoruz, Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz ve Geleceği Görüyoruz” başlıklı dört ayrı uzman buluşması yapılacak. Bu toplantılarda kendi alanında uzman birçok isim çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf temsilcilerinin hazırladıkları üç taslak deklarasyonu tartışacak. Uzman buluşmalarında ele alınan deklarasyonlar şubat ayından ana kongreye sunulacak.

Şubat 2023’teki son adımda ise İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yapılacak ve yeni yüzyılın tarım, çalışma hayatı, ekonomi, gibi birçok alanına yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılmış olacak.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org internet sitesi ziyaret edebilir.

Gazeteci * Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.