enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
07:45 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
07:00 İnşaatı tamamlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İkinci ek yerleştirmeyle üniversiteli olma şansı devam ediyor

İkinci ek yerleştirmeyle üniversiteli olma şansı devam ediyor
15.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yeni baraj puanlarına göre barajı geçmiş olacak adaylar için yerleştirme puanlarını hesaplayarak yeni puan kartları oluşturdu ve adayların erişimine açtı.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, İkinci ek yerleştirmelerde TYT puanı 140 ve üzeri olan adaylar önlisans, AYT puanı 170 ve üzeri olan adaylar ise lisans programlarında boş kalan kontenjanlar için tercih yapabilecek.

Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, İkinci ek yerleştirme süreciyle ilgili (TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, ikinci ek yerleştirmelerde kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmediğini, adayların tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklarını belirtti.

Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk

M. Murat Şentürk, “Bu yıla mahsus olmak üzere üniversite adaylarına verilen son şans ‘ikinci ek yerleştirme’de, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecekler” dedi.

‘Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 Sayısal Verilerine’ göre, 2021 YKS’ye 2 milyon 416 bin 974 aday katılmıştı. Bu adayların yüzde 32’si tüm adayların girdiği Temel Yeterlilik Testi (TYT) barajını yani 150 barajını geçememiş; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise adayların yüzde 57’sinin sayısal puan türünde, yüzde 40’ının sözel puan türünde, yüzde 52’sinin ise eşit ağırlık puan türünde 180 barajını geçemediği görülmüştü.

İkinci ek yerleştirme işlemlerine ilişkin tarihler ÖSYM’nin internet adresinden adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacak. Hangi programlara ne kadar öğrenci yerleştirileceğine dair kılavuzun ise 11 Ekim haftasında yayınlanması bekleniyor. İkinci ek yerleştirmeyle ilgili bilgi veren Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmediğini, adayların tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklarını belirtti.

Dolan bölümlerde taban puan şartı devam ediyor

Merkezi yerleştirmede ve ek yerleştirmede dolan bölümlerde taban puan şartının devam ettiğini belirten Şentürk, “Önceden olduğu gibi merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan programları, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olmayan adaylar tercih edemeyecekler. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecekler” dedi.

Yeni puan kartlarında başarı sırası olmayacak

Adaylar merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede başarı sırasına bakarak tercih yapıyorlardı. İkinci ek yerleştirmede ise başarı sırasının olmayacağını belirten Şentürk, şunları söyledi:

“Hem önceki yerleştirmelerde bir yere yerleşmeyen adayların hem de yerleştirme puanı ilk defa hesaplanacak adayların yerleştirme hakkı olacağı göz önüne alındığında yerleştirme puanı yeni hesaplanan adaylardan okul başarısı görece daha yüksek olanların önceki yerleştirmede yerleşemeyen bazı adayların önüne geçebilmesi olanaklı olabilecektir. Önceki yerleştirmelerde yerleşemeyen adayların puan kartlarının tekrar üretilmemesi ve bu nedenle ortaya çıkabilecek karışıklığı ortadan kaldırmak için yerleştirme puanı yeni hesaplanan adayların puan kartlarında ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmedi. Adaylar tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklar.”

‘Online Tercih Danışmanlığı’ hizmeti devam edecek

Beykoz Üniversitesi ikinci ek yerleştirme kapsamındaki ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ yüz yüze ve online gerçekleştirilecek. YKS sürecinde online hizmet vermeyi sürdüren Beykoz Üniversitesi, ikinci ek yerleştirme boyunca da ‘Online Tercih Danışmanlığı’ hizmetine devam edecek.  Adaylar, üniversitenin web sitesinde (www.beykoz.edu.tr) yer alan ‘Online Tercih Danışmanlığı’ formunu doldurarak bu hizmetten yararlanabilecekler. Ayrıca dileyenler hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında üniversitenin Kavacık Yerleşkesine gelerek üniversite, programlar, burslar ve tercihleri hakkında tercih danışmanlarından bilgi alabilecekler.

Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 5 bin 133 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 6 bine yaklaştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

HABER : Sinem UYANIK & İstanbul                   

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.