enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İki yardım gemisi yüzlerce sığınmacıyla deniz ortasında kaldı

İki yardım gemisi yüzlerce sığınmacıyla deniz ortasında kaldı
06.11.2021
A+
A-

TÜHA HABER / “Sea Eye 4” ve “Ocean Viking” adlı iki yardım gemisi, Akdeniz’de kurtardıkları bini aşkın sığınmacıyı karaya çıkaracak liman arıyor. Kurtarılanlar arasında yüzlerce çocuk da bulunuyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, “Sea Eye 4” ve “Ocean Viking” adlı iki yardım gemisi, Akdeniz’de kurtardıkları bini aşkın sığınmacı için güvenli liman arayışını sürdürüyor.

Alman “Sea Eye 4” gemisinin İtalya’nın Sicilya adası açıklarında beklediği, İtalyan makamlarından kendilerine henüz bir liman adı bildirilmediği kaydedildi. Sea Eye yarım kuruluşunun başkanı Gorden Isler, “Kurtardığımız insanların bir geceyi daha gemide geçirmek zorunda kalmamalarını umuyoruz” dedi.

Sea Eye 4’ün Salı gününden bu yana yedi farklı operasyonla 850 kadar sığınmacıyı denizden kurtardığı belirtiliyor. Sadece Perşembe akşamı, “Rise Above” adlı gemiyle birlikte denizden 400 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Isler, kurtarılan kişiler arasında 200’ü aşkın çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

Seenotrettung Sea-Eye Mittelmeer

Gorden Isler, Sea Eye 4 gemisinin yaklaşık 200 kişilik kapasitesinin bulunduğuna işaret ederek battaniye sıkıntısı yaşandığını ve erzakın tükenme tehlikesinin endişe yarattığını belirtti. Gemideki acil durumun derhal sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Isner, güvertenin altındaki karanlık ve yer darlığı nedeniyle fenalaşan ve bayılanlar olduğunu söyledi.

Malta’dan ret yanıtı geldi

Sea Eye 4’ün yanı sıra yine Akdeniz’de çalışmalar yürüten Organisation SOS Méditerranée kuruluşuna ait “Ocean Viking” gemisinin de içindeki 313 sığınmacıyla güvenli bir liman için onay beklediği bildirildi. SOS Méditerranée sözcüsü Barbara Hohl, geminin bulunduğu bölgeden sorumlu Malta’nın Cuma günü kendilerine ret yanıtı verdiğini belirterek “Sonuçta maalesef alışıldık bir durum içindeyiz. Kurtarma operasyonları sonrasında bize yanaşabilecek bir liman gösterilmesi için çok uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Sizilien | Ocean Viking Schiff

Denizden kurtarılan kişilerin gerek fiziki gerekse ruhsal açıdan kötü durumda olduklarını belirten Hohl, gemide 89 çocuk ve gencin de bulunduğunu kaydetti.

Akdeniz, göç güzergahları arasında en tehlikelileri arasında yer alıyor. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre bu yıl en az bin 559 kişi denizde geçiş sırasında yaşamını yitirdi ya da kayboldu. Gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese Perşembe günü AB Komisyonu’nun adaletten sorumlu üyesi Didier Reynders ile yaptığı görüşmede sığınmacılar konusunda AB’den destek talep etmiş, “Tam da pandemi döneminde İtalya’nın tüm gelen sığınmacıları kabul etmesini beklemek adil değil” demişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.