enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
17:31 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:02 Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!
10:09 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:51 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:39 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

II. Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonasının Finali İstanbul’da Gerçekleştirildi

II. Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonasının Finali İstanbul’da Gerçekleştirildi
22.02.2025
A+
A-

İbn Haldun Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Katar Münazara Merkezi iş birliğiyle düzenlenen II. Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonası, İstanbul’da 10 ülkeden 16 takımın katılımıyla gerçekleştirildi ve çeşitli kategorilerde ödüller dağıtıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İlki 2019 yılında Viyana’da gerçekleştirilen Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonası’nın (EUADC) ikincisi İstanbul’da yapıldı. Eleme müsabakalarının İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleştirildiği şampiyonanın finali, Başakşehir Emin Saraç (BES) Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

İbn Haldun Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Katar Münazara Merkezi (QatarDebate)’nin ortaklığında düzenlenen şampiyonaya 10 ülkeden 16 takım ve 80 öğrenci katılırken, 30 münazara hakemi görev aldı.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı şampiyonanın final bölümünde Liverpool Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi karşı karşıya gelirken, kazanan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Münazara Takımı oldu. Şampiyonada ayrıca farklı kategorilerde dereceye giren takım ve katılımcılara ödülleri takdim edildi.

Şampiyonanın finali ve ödül törenine Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Katar Münazara Merkezi Genel Müdürü Dr. Hayat Abdulla Maarafi ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan; “Öğrencilerimiz bu yarışmalarda bir yandan kendilerini özgün bir şekilde ifade etmeyi, argümantasyon yapmayı, kendi fikirlerini delilli bir şekilde sunabilmeyi geliştiriyorlar. Aynı zamanda da toplum önünde kendilerini iyi bir şekilde ifade etme alışkanlıklarını, yetkinliklerini geliştiriyorlar.” ifadelerini kullanarak, bunun son derece anlamlı olduğunu belirtti.

Tören hediye takdiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.