enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Iğdır Üniversitesinin İş Birliği Ağı Kazakistan’a Uzandı!

Iğdır Üniversitesinin İş Birliği Ağı Kazakistan’a Uzandı!
19.06.2024
A+
A-

* Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kazakistan’da ‘3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Tanıtım ve Öğrenci Kayıt Fuarı’nda Türkiye’de lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere Türkiye’yi tanıttı.

* Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ayrıca Kazakistan’daki 4 önemli üniversite ile Iğdır Üniversitesi arasında kapsamlı iş birliği protokolleri imzaladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İpekyolu Türk Üniversiteleri Tanıtım ve Öğrenci Kayıt Fuarı’nın 3’üncüsü bu yıl Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenleniyor. Fuarda Üniversite standı da yoğun ilgi gördü.

Fuara katılmak için Kazakistan’da bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da bir taraftan Üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetleri üzerine bilgi verirken diğer taraftan da önemli iş birliği anlaşmalarına imza attı.

Fuarın ilk gününde Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Kazakistan Eğitim Ataşesi Ayhan Korkmaz ve International Information Technology University Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yevgeniya Daineko ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversiteler arası iş birliği kapsamında yapılabilecekler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Ayrıca TÜBİTAK ve TÜBA’nın sunduğu destekler de anlatılarak ileriye yönelik planlar yapıldı.

Eğitim fuarında standı gezen yaklaşık 200 öğrencinin de kaydı alındı.

 Kazakistan’daki Dört Üniversite ile Üniversitemiz Arasında İş Birliği Protokolleri

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ayrıca Fuarda Kazakistan’daki Caspian University, Eurasian Technological University, Almaty Management University ve Albahi Khan University ile Üniversitemiz arasında kapsamlı iş birliği protokollerine imza attı.

Fuardaki tanıtım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Rektör Prof. Dr. Alma, “Uluslararasılaşma misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdürürken özellikle Türk Cumhuriyetleri’ndeki üniversiteler ile paydaşlıklar geliştirmeyi çok önemsiyoruz. Kardeş ülke Azerbaycan’da geniş bir iş birliği ağına sahibiz. Bugün de 3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Fuarı kapsamında Üniversitemizi Kazakistan’da tanıtma fırsatı bulduk. Kardeş ülke Kazakistan’daki öğrencilerin, Üniversitemiz standına gösterdikleri ilgiden oldukça memnunuz.” dedi.

Fuarda Kazakistan’ın dört önemli eğitim kurumu ile de kapsamlı protokollere imza attıklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma “Hazar Üniversitesi, Caspian University, Eurasian Technological University, Almaty Management University ve Albahi Khan University ile Memorandum of Understanding (MoU) ve Erasmus K171 kapsamında protokoller yaptık. Böylece Üniversitemizin söz konusu üniversiteler ile arasında akademik ve idari personel değişimi, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin değişimi, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, ders verme, sempozyum düzenleme ve akademik iş birliğinin artırılması gibi faaliyetler yürütebilmesinin önü açtık. Bundan sonraki süreçte Kazakistan’dan pek çok bilim insanını ve öğrenciyi Üniversitemizde ağırlayacak ve önemli bilimsel çalışmalara imza atacağız.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.