enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:00 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hyundai’de hisse devri 2021’de

Hyundai’de hisse devri 2021’de
20.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kibar Holding’den, İzmit’teki Hyundai fabrikasındaki hisselerin devri konusunda açıklama yapıldı. Tarafların anlaşmaya vardığının kaydedildiği açıklamada, “Hyundai Motor Company ve Kibar Grubu, ortak stratejik değerlendirmelerin ardından Hyundai Assan’ın tek kontrolünün Hyundai Motor Company (HMC) tarafından Kibar Holding’ten hisse alımı yoluyla devralınması konusunda mutabakata varmışlardır. Hisse devir işlemi sonrasında, Kibar Holding Hyundai Assan yönetim rollerinden çıkacak ve yeni yapıda küçük hissedar olarak yer alacaktır. Hisse devir işleminin 2021 birinci çeyrek sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir” denildi. Koreli Hyundai, Kibar Holding’in hisselerini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurmuştu.

Kocaeli'deki dev otomobil fabrikası duruşa geçiyor - En Kocaeli

HABERTÜRKün haberine göre,  Hyundai‘nin İzmit’teki fabrikasında Kibar Holding’in hisselerini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurmasının ardından, Kibar Holding’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Hyundai Motor Company ve Kibar Holding’in, 1990 yılından bu yana stratejik iş birliğini sürdürdüğünün vurgulandığı açıklamada, tarafların hisse alımı konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Açıklamada, “Eşit ortaklık yapısı ile kurulan Hyundai Assan Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Hyundai Assan”),ileri teknoloji yatırımları ve sektördeki en yüksek lokalizasyon oranı ile Türk Otomotiv Sanayi’nin gelişiminde büyük bir görev üstlenmiştir. Türkiye’deki en büyük yabancı sermaye ortaklıklarından biri olan ve Hyundai markasının Avrupa’daki kompakt otomobil üssü konumundaki Hyundai Assan, yüzde 70 Hyundai Motor Company ve yüzde 30 Kibar Grubu ortaklığıyla yönetilmektedir. Hyundai Motor Company ve Kibar Grubu, ortak stratejik değerlendirmelerin ardından Hyundai Assan’ın tek kontrolünün Hyundai Motor Company (HMC) tarafından Kibar Holding’ten hisse alımı yoluyla devralınması konusunda mutabakata varmışlardır” denildi.

Hisse devir işlemlerinin önümüzdeki yıl tamamlanacağı da belirtilerek, “Hisse devir işlemi sonrasında, Kibar Holding Hyundai Assan yönetim rollerinden çıkacak ve yeni yapıda küçük hissedar olarak yer alacaktır. Hisse devir işleminin gerekli rekabet izni süreçlerinin sonuçlanmasına bağlı olarak 2021 birinci çeyrek sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir” bilgileri paylaşıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.