enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 SPD Başkanı Yıldız : Kuruyan Göllerimiz ve Kesilen Sularımızın Nedeni Benzer !
23:02 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sahte diploma soruşturmasına ilişkin, yargı sürecinin devam ediyor
22:33 Bakan Tunç: Kamu hizmetlerinin güvenliği hayati önemdedir
22:22 Kocaelispor lig için olumlu sinyaller veriyor!
21:54 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency, Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde
07:26 Aceleci Tepki Siyasetine Hapsolmak
07:25 Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), faaliyete geçtiği günden bugüne yapılan 52 bin 749 başvurudan 50 bin 770’ini sonuçlandırdı…
07:15 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’dan Türkiye Kültür Yolu Festivali’den notları!
07:13 Avrupa’nın en büyük bankalarının hisseleri geçtiğimiz hafta itibariyle Küresel Finans Krizi’nden bu yana en yüksek seviyelere ulaştı…
07:11 Dışişleri Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin iddiaları yalanladı
07:07 Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın 10’uncusu Tamamlandı: Gençler Büyükada’da Buluştu
07:02 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnanıyorum ki komisyonumuz tarihi misyonu layıkıyla gerçekleştirecek
07:00 Azerbaycan ve Ermenistan Barış Görüşmeleri : Abu Dabi
07:00 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı
06:55 Sahte Diplomalı Akademi: Türkiye’nin Çürüyen Liyakat Sistemi
06:26 İzmir’de bugünden itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacak…
22:21 Tarihi komisyonun ilk toplantısı sona erdi
12:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi bölgesinde kutupbaşı yapacağız
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hüseyin Baş: “Kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına adıyorum”

Hüseyin Baş: “Kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına adıyorum”
20.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) 5. Büyük Olağanüstü Kongresinde Hüseyin Baş, oyların tamamını alarak Genel Başkan seçildi.

Ankara Sincan’da Harikalar Diyarı’ndaki Amfitiyatro’da pandemi tedbirleri de alınarak organize edilen Bağımsız Türkiye Partisi’nin  (BTP) 5. Olağanüstü Kongresi  Ankara’da gerçekleştirildi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 81 ilden gelen tüm delegeyi ağırladı.

Kongre, geçtiğimiz Nisan ayında Hakk’a yürüyen BTP’nin merhum genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın anlatıldığı sinevizyonla başladı.

Haydar Baş’ın ardından partinin genel başkanlığını oğlu hukukçu Hüseyin Baş yürütüyordu.

Genel başkan seçiminde de tek aday Hüseyin Baş oldu.

BTP lideri Hüseyin Baş: ''Gençlerle yeni bir Türkiye inşa edeceğiz'' | Politika

“GURURLA SÖYLÜYORUM, BEN HAYDAR BAŞ’IN OĞLUYUM”

Oylama öncesi delegelere hitap eden ülkemizin en genç genel başkanı, konuşmasına merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ı rahmet ve minnetle anarak başladı.

“Gururla söylüyorum, ben Haydar Baş’ın oğluyum” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti:

“24 yaşında kendimi Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum diyen Deniz Gezmiş’in izinden ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına adıyorum. Bu koltuğun hayrını görmeye değil hakkını vermeye geldim. “

“GENÇLERLE YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”

Konuşmasında gençlere özel bir yer ayıran Hüseyin Baş, “Ben Türkiye’nin en genç genel başkanıyım. Ben Türkiye’nin yüzde 40’ı olan gençlerin temsilcisiyim. Ben ve sizler o gençlerin tamamına ulaşacağız ve onları bu davanın merkezine koyacağız. Gençlerimizle birlikte bir Türkiye inşa edeceğiz. Hayallerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

“TEKNOLOJİ ÇAĞINA MÜHRÜMÜZÜ VURACAĞIZ”

Türkiye’nin tüm sorunları için çözüm reçetelerine sahip olduklarını ifade eden Hüseyin Baş, BTP’nin teknoloji çağına mührünü vuracağını ifade etti ve ekledi:

“Önümüzdeki 20 yılda muhtemelen bambaşka sabahlara uyanacağız. Çağ iletişim çağı, çağ bilişim çağı, çağ teknoloji çağı ve bu çağın çarklarını döndürebilecek yegane sistem var elimizde. İnsanımızın potansiyelini ortaya çıkarabileceği, vatanına milletine topyekün topraklarına hizmet edebileceği bir anlayışı artık uygulamamız gerekiyor.”

TÜM DELEGENİN OYU İLE HÜSEYİN BAŞ BTP GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

Hüseyin Baş’ın konuşmasının ardından delegeler oylarını kullandı.

Tüm delegenin tamamının oyunu alan Hüseyin Baş Bağımsız Türkiye Partisi’nin genel başkanlığına seçilmiş oldu.

Teşekkür konuşmasında Bağımsız Türkiye Partisi’nin iktidar yolculuğunun başladığını ifade eden Hüseyin Baş, “Gençlerle birlikte hayalleri gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz” dedi.

Erdoğan'dan BTP'ye kongre öncesi mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BTP’ye Kongre Öncesi Mesaj

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağımsız Türkiye Partisi 5. Olağanüstü Kongresi öncesi bir mesaj gönderdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında: “Bağımsız Türkiye Partisi 5’inci Olağanüstü Büyük Kongresinin ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Nisan ayında ahirete irtihal eden Partinizin Genel Başkanı, ülkemizin tanınmış simalarından Prof. Dr. Haydar Baş Beyefendiyi de rahmetle yâd ediyorum. 

Siyasi partilerimiz, Türk demokrasisinin zenginliğini ve gücünü gösteren en önemli kurumlardır. 

Türkiye, geçmişte yaşadığı acı tecrübelere rağmen, son 18 yılda hayata geçirdiği reformlarla demokrasisini her alanda ileriye taşımıştır. 

15 Temmuz gecesi milletimizin darbeciler karşısında sergilediği destansı direniş ise demokrasi tarihimize altın harflerle yazılmıştır. 

Hangi görüşten olursa olsun siyasi partilerimizin bu eşsiz mirasa sahip çıkması, ülkenin istiklal ve istikbalini ilgilendiren meselelerde dayanışma içinde hareket etmesi çok önemlidir. 

Türkiye’nin farklı cephelerde yürüttüğü beka mücadelesinde Bağımsız Türkiye Partisi’nin gereken katkıyı vereceğine inanıyorum. 

Bu düşüncelerle kongrenizin başarılı geçmesini diliyor, sizlerin şahsında Bağımsız Türkiye Partisi’ne gönül veren tüm vatandaşlarıma en kalbi selam ve muhabbetlerimi iletiyorum”.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.