enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic: Ukrayna’daki savaşta en kritik dönem yaşanacak

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic: Ukrayna’daki savaşta en kritik dönem yaşanacak
22.09.2022
A+
A-

Advertisement

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıkladığı “kısmi seferberlik” kararını değerlendirerek, Ukrayna’daki savaşın “en kritik döneminin” yaşanacağını söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Başkent Zagreb’de bir konferansa katılan Milanovic, muhabirlerin sorusu üzerine Putin’in, sadece yedekte bulunan vatandaşların zorunlu askerliğe tabi tutulacağını açıkladığı “kısmi seferberlik” kararını değerlendirdi.

Rus rublesinin istikrar ve durgunluk çizgisinde devam ettiğine işaret eden Milanovic, “Bu da Ukrayna’daki savaşın uzaması anlamına gelir zira savaşı finanse edecek durum mevcut. Putin’in bu ekonomik istikrar nedeniyle iç siyasi desteği sağladığı kanaatindeyim.” dedi.

Milanovic, Batı’nın Rusya’yı bıktırmayı amaçladığını söyleyerek, “Ancak 6 ay sonra görüyoruz ki Rusya toplamda 150 bin profesyonel askeriyle imkansızı yapacak durumda değil. Şimdi de kısmi seferberliğe gidiliyor çünkü profesyonel askerler piyade olarak kullanılacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın ekonomik anlamda kırılmadığını belirten Milanovic, bunun tersine Putin’e evinde siyasi bir alan oluştuğunu ifade etti.

“Kritik döneme giriliyor”

Milanovic, Putin’in “kısmi seferberlik” kararına işaret ederek, “Bu bir lider için en hassas konulardan biri zira, burada anne faktörü devreye giriyor. Profesyonel askerlerin anneleri yoktur ancak amacı ne kadar kutsal olursa olsun bir anne seferber olan oğluna dayanamaz. Bu bağlamda, Ukrayna’daki savaşta en kritik dönem yaşanacak.” dedi.

Bugünden itibaren başlayan kısmi seferberlik için Putin’in imzaladığı kararnameye göre, seferberlik yoluyla askerlik hizmetine çağrılan Rusya Federasyonu vatandaşları, Rus ordusunda sözleşme kapsamında görev yapan askeri personel statüsüne sahip olacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.