enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hindistan’daki Vaka Artışı Dünyayı da Tehdit Ediyor

Hindistan’daki Vaka Artışı Dünyayı da Tehdit Ediyor
12.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Hindistan’da Corona virüsü salgını hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Son olarak ülkede yeni vaka sayısında yeni bir rekor seviye görüldü. Önceki gün itibariyle Hindistan’da bir günde görülen vaka syaısı 329 bin 942 kişi oldu. Bir günde salgın nedeniyle 3 bin 876 kişi de hayatını kaybetti.

Ülkede bugüne dek salgına yakalanan kişi sayısı 23 milyona yaklaştı. Bugüne dek hayatını kaybeden kişi sayısı da 250 bine ulaştı.

Bu verilere göre dünyada günlük olarak Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybeden her 3 kişiden biri Hindistan’da.

Son bir haftada Hindistan’da bir günde en fazla 390 bin 995 vaka görüldü.

Öte yandan Hindistan’da ortaya çıkan yeni varyantın tüm dünya için de tehdit oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü de Hindistan’da geçtiğimiz yıl rastlanan varyantın çok daha hızla yayılma özelliğine sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü yöneticisi Maria Van Kerkhove da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Hindistan varyantının küresel bir tehdit haline geldiğini belirtti.

Oksijen ve tıbbi malzeme eksiği can kayıplarını arttırıyor

Hindistan’a tüm dünyadan tıbbi yardım malzemeleri gönderiliyor. Gönderilen malzemeler arasında solunum cihazları da yer alıyor. Yetkililer, yardımlara karşın ülkede tıbbi yardım malzemesi eksiğinin olduğunu söylüyorlar.

Pazartesi günü Tirupati şehrindeki devlet hastanesinde 11 kişinin oksijen desteği eksiği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Aligarh Müslüman Üniversitesi kampüsünde aralarında öğretim üyelerinin de bu bulunduğu 16 kişinin salgın yüzünden öldüğü açıklandı.

Ülkede ayrıca Corona vakaları arasında ölümcül siyah mantar hastalığı görüldüğü doktorların da bu konuda da uyarıldığı belirtiliyor.

İneklerin kutsal sayıldığı ülkede bazı kişilerin üzerilerine inek dışkısı ve idrarı sürdükleri ve bu sayede bağışıklık sistemlerini Corona virüse karşı güçlendirdiklerine inandııkları ifade ediliyor. Uzmanlarsa bunun doğru bir yöntem olmadığını dile getiriyorlar.

ABD’li teknoloji şirketi Iphone’un Hindistan’daki üretim merkezinde de çalışanların salgına yakalanması nedeniyle üretimin yarı yarıya düştüğü ifade ediliyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı,12 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.