enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
07:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
07:46 Hollanda Açık Deniz Rüzgâr Enerjisi Çevrim Santrali Kurulumu İçin İhale Açıldı
07:37 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Kuveyt, Katar ve Umman Körfez turundan notlar!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hindistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Hindistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
25.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / Dünya nüfusunun beşte birinin yaşadığı Hindistan’da 21 günlüğüne sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Böylece sokağa çıkma yasakları dünya nüfusunun üçte birini etkileyecek.

Küresel koronavirüs salgınına karşı önlemler çerçevesinde sokağa çıkma yasağı getiren ülkelerin sayısı artıyor. Yaklaşık 1 milyar 300 milyon nüfusa sahip Hindistan’da da koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çarşamba günü yürürlüğe girecek yasak 21 gün boyunca geçerli olacak.

Kararı Başbakan Narendra Modi Salı günü televizyonda duyurdu. Vatandaşları pandemiyi evlerinden uzak tutmak için evlerinde kalmaya çağıran Modi, ülkenin eleştirilerin hedefindeki sağlık sistemine destek amaçlı 2 milyar dolar harcayacaklarını duyurdu.

Modi, “Hindistan’ı ve her Hintliyi kurtarmak için, topyekün dışarı çıkma yasağı uygulanacaktır“ dedi. Üç hafta sürecek yasağın ekonomi üzerinde büyük bir olumsuz etki yaratacağının bilincinde olduklarını söyleyen Modi, sözkonusu yasak uygulanmadığı takdirde koşulların ülkenin 21 yıl geri gitmesine neden olabileceğini ifade etti.

Modi’nin duyurusu ülkede paniğe neden oldu. İnsanlar alışveriş yapmak için süpermarketlere akın etti. Bazı bölgelerde polis, marketlerin dışındaki kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Dünya nüfusunun beşte birini oluşturan Hindistan’da şu ana kadar 469 koronavirüs vakası kayıt altına alınırken, 10 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Fransa'da da sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Başkent Paris'in sokakları boş.

Fransa’da da sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Başkent Paris’in sokakları boş.

Yasaklar dünya nüfusunun üçte birini etkiliyor

Hindistan’da sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girdikten itibaren dünya genelinde söz konusu yasaktan etkilenen insan sayısı yaklaşık 2,6 milyara yükselecek. Birleşmiş Milletler dünya nüfusunun 2020 yılında 7,8 milyara çıkmasını bekliyor. Buna göre, dünya nüfusunun üçte birinin sokağa çıkması yarından itibaren yasak olacak.

Şu ana kadar 42 ülke ve bölge, zorunlu sokağa çıkma yasağı ilan etmiş bulunuyor. Bunlara Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya, Kolombiya, Nepal, Irak ve ABD’nin Kaliforniya eyaleti de dahil.

Hindistan, Yeni Zelanda ile birlikte listeye eklenen en yeni iki ülke olacak. Perşembe günü de onları Güney Afrika takip edecek.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde sokağa çıkmaya kısıtlamalar getirildi. Münih'te sokak ve meydanlar boş.

Almanya’nın Bavyera eyaletinde sokağa çıkmaya kısıtlamalar getirildi. Münih’te sokak ve meydanlar boş.

İşe gitmek, ihtiyaçları karşılamak serbest

Bu bölgelerin çoğunda insanların işe gitmesine, gıda satın almasına, diğer yaşamsal ihtiyaçlarını gidermesine ve doktora gitmesine izin veriliyor.

Almanya, İran ve Kanada’nın da dahil olduğu en az beş ülke ve bölge ise yurttaşlarına evde kalma ve hareketlerini ve dış dünyayla ilişkilerini sınırlandırma çağrısı yaptı. İhlal durumunda cezai yaptırımlar gündeme geliyor. Bu ülkelerde toplam 226 milyon kişi yaşıyor.

189 milyon kişinin yaşadığı az 15 ülke ve bölge ise, akşamları sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bu ülkeler arasında Suudi Arabistan, Fildişi Sahilleri, Şili, Filipinlerin başkenti Manila ve Sırbistan bulunuyor. Mısır’daki yasak ise Çarşamba günü yürürlüğe giriyor.

Bazı ülkelerse, en büyük kentlerini karantinaya aldı. Giriş ve çıkışın yasaklandığı bu kentler arasında Bulgaristan’ın büyük kentleri, Kazakistan’ın Almaty ve Nur Sultan kentleri ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü bulunuyor. Bu bölgelerde 10 milyonu aşkın kişi yaşıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mart 2020] 

Benim Adım Melek banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.