enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
07:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
07:29 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
07:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
07:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
07:11 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
07:02 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
22:09 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
22:02 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
21:54 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
21:47 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
21:14 Srebrenitsa Soykırımı, Milliyetçilik ve Uluslararası İnkar: Postyapısalcı Bir Değerlendirme
12:04 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hem sarıklılar nerede diye sor, hem de Allahuekber dediklerinde rahatsız ol

Hem sarıklılar nerede diye sor, hem de Allahuekber dediklerinde rahatsız ol
21.02.2023
A+
A-

STAR Gazetesi Yazarı Esra ELÖNÜ, Hem sarıklılar nerede diye sor, hem de Allahuekber dediklerinde rahatsız olbaşlıklı köşe yazısı yazdı.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaYazar Esra ELÖNÜ, yazısına şöyle devam ediyor:

Ölüm en aşikar sırdır demiştim. Biz, irfânın iç sesiyle konuşurduk böylesi zamanlarda. Kavgalar kül olurdu, şimdi yürüyen körükler var. O körüğün isiyle karalayanlar var. Savaş ahlakının züğürtleri, şeytanın ümüğüne yapışacakken ona acıdan taht kurdular. Bizi sarsan depremden ziyade ölüme hırs çanağını tutan fitne kazmaları.

Geçen hafta “Allahuekber” başlıklı yazımdan rahatsız olanlar ergen sivilce tarlaları, ağızlarından kafataslarını kusanlar, bu yağ bağlamış işkembe partikülleri bir kere daha okuyabilirler.

Allahuekber diye haykırmak Allaha şükrün sesidir, rahatsız olan varsa kulaklarını zihniyetlerinin gübresiyle doldursunlar. Sağırlık işitme özrü değil bunlarda, sağırlık kulaklarını Allaha tıkamak! Hiçbir şeysiniz bir şey olduğunuz iddianız üzerinde sinekler uçuşuyor. Büyükbaş sineklerin Wc’si bir zihniyet sizdeki. Afet zamanlarında beyin külfeti olmaya and içmiş kurak zihniyet! Sizi tanıyoruz.

Depremden nasıl korunulur, deprem olurken ne yapılır? Deprem çantası nasıl  hazırlanır, neler olmalı?

İçlerinden bir tanesi gözlüklü olan! Kendisi “sarıklılar” diyerek cümleye başladığı için ben de ona gözlüklü diyeceğim. Bu gözlüklü, stüdyo ışığını yiyerek parlayan aparat diyor ki “Depremde sarıklılar nerede” sen körlüğünü cilalarken, sen reklam arası cüssenle bol köpekli kahveni içerken, sen rejiye “profilden iyi miyim” diye sorarken, onlar deprem yerinde bir sıcak çorba, bir ekmek, bir hırka dağıtmanın derdindelerdi.

Senin görmek istemediğin yerdelerdi. Senin bakıp da ağız ayırdığın esnediğin gecelerin gündüzüydü o kardeşlerimiz. Siz, cüruf kafataslarınızı önünüze çanak diye koyup laf gevelerken onlar enkaz altından “Allahuekber” diyerek bebekleri çıkarıyorlardı. Gövdesinin üstünde beyin yerinde kahve fincanı taşıyanlar inanan insanlara köpürüyor! Siz kimsiniz…

Evet deprem anında ilk patlayan kanalizasyon borularıdır o kadar çoklar ki sıçramasınlar diye kardeşlerimizin hatıralarını nereye kaldıracağımızı şaşırdık.

Elazığ depreminde üç gün | İHH İnsani Yardım Vakfı

Böylesi zamanlarda bile hedefini vurmaya çalışan şerefsizlikte keskin nişancılarımız var bizim.

Böylesi zamanlarda acıların üzerinde takla atan sirk çadırlarımız var.

Böylesi zamanlarda çamurdan musalla olmuşçasına ölü bekleyen sürüngenlerimiz var.

Kızılay, bu kadar kansızlığa rağmen hilaline yaraşır sükunetle canların derdine düştü, bütün görevliler o evlatların annesiydi.

Depremde son durum: can kaybı 20.318 haberi

Bu acı olayda dua dua birleşen Kızılay, AFAD, İHH ve bütün vicdan ekipleri muhteşem bir sınav verirken, çukurlarının altında kalıp böğüren bu ergen sivilcelere iyi bakın.

1999 depremindeki gibi enkaz altında canlı canlı çürüyen kardeşlerimiz varken müsamere bebesi gibi kıkırdayarak açıklama yapan Eski Türkiye yok diye kuduruyorlar.

Siz kuduracaksınız, kendi nefret enkazınızı birbirinizin üzerine yığın. Kardeşler üzülür kalleşler sevinir diyerek ölü sayısınca gerdan kırıp sıvayın.

Bu kenetlenme bu muazzam kardeşlik leke tutmaz. Yal tabağınızın lekeleriyle aranızdaki çamurdan deterjan kutuları ilgilensin…

Biz duanın kıyamındayız bugün.

O viranenin altından “Abla elimi tutar mısın” diye ağlayan çocukların eli var kalbimizde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.