enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP’li Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle olan fotoğraflarına evlat nöbetindeki ailelerden tepki

HDP’li Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle olan fotoğraflarına evlat nöbetindeki ailelerden tepki
11.01.2022
A+
A-

DİYARBAKIR – TÜHA HABER / Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti 862’inci gününde de devam ediyor. Aileler, HDP’li Semra Güzel’in yeri TBMM değil, ya kandildir ya da cezaevidir diyerek sert tepki gösterdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘STAR Haber’den aktardığı İHA’nın haberine göre, Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin evlat nöbeti 862’inci gününde devam ediyor. Aileler, HDP’li Semra Güzel’in PKK’lı teröristle olan fotoğraflarına, evlat nöbetindeki ailelerden tepki gösterdi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 2013’te dağa kaçırılan kızı için eyleme devam eden anne Esmer Koç, HDP ve PKK milislerinin kızını kandırıp PKK’ya teslim ettiğini öne sürdü.

Her şeyin ortada olduğunu belirten Koç, “HDP’li milletvekilinin PKK’lılarla kol kola fotoğrafı ortaya çıktı. HDP’li milletvekilinin Türkiye Cumhuriyeti Meclisi’nde yeri yoktur. Orası onun yeri değildir. O milletvekilinin yeri ya Kandildir yada cezaevidir. O HDP’li milletvekili Türkiye Cumhuriyeti Meclisine yakışmıyor. Çünkü onlar bizim çocuklarımızı götürüyorlar. HDP olmasaydı hiçbir çocuk dağa gitmezdi. PKK bizim kapımızın önünü tutmadı ve bizim çocuklarımızı götürmedi, HDP’nin milisleri bizim çocuklarımızı dağa götürdüler. Biz, HDP’den ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımızı getirene kadar HDP’nin binasının önünden ayrılmayacağız” dedi.

“HDP’LİLER ÇOCUĞUMU KANDIRIP DAĞA GÖTÜRDÜLER”

Sakarya’da üniversite maliye bölümü 4’ncü sınıf öğrencisiyken HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Yavuz için evlat nöbetine devam eden Sevgi Çağmar, oğlunun nerede olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

Çağmar, “Biz daha önce de demiştik, ‘HDP olmazsa PKK olmaz’ HDP olmasaydı oğlum Sakarya’da üniversite okuyordu ve dağda ne işi olurdu. HDP’liler onu kandırıp dağa götürdüler. HDP’nin kapatılmasını istiyoruz. Fotoğrafa baksınlar kanıt oradadır. Herkes gördü ve HDP, PKK’nın sağ koludur. Biz buradayız mücadelemizi devam ediyoruz. Çocuklarımızın hepsi gelinceye kadar da buradan ayrılmayacağız” diye konuştu.

“PKK’YI BİTİRMEDEN, HDP’Yİ DE KAPATTIRMADAN BURADAN AYRILMAYACAĞIZ”

Diyarbakır’da, 3 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Mustafa’nın terör örgütünden kaçması sonrası oğluna 6 ay önce kavuşan evlat nöbetindeki Ayşegül Biçer, HDP’li Semra Güzel’in PKK’lı teröristle olan fotoğraflarına ilişkin, annelerinin oturma sebebinin bu olduğunun altını çizdi.

Anayasa Mahkemesine seslenen Biçer, “Kanıt istiyordunuz, açık bir şekilde kanıt ortadadır. HDP PKK’nın siyasi koludur. HDP olmasaydı PKK ayakta kalamazdı. HDP olmasaydı çocuklar dağa götürülemez. Anayasa Mahkemesine bir kez daha söylüyoruz. HDP derhal kapatılmalıdır. Burada bulunan annelerin evlatları dağdan indirilip onlara teslim edilmelidir. Yoksa bu anne ile babalar PKK’yı bitirmeden ve HDP’yi de kapattırmadan buradan ayrılmayacaklar. Bende buradayım, sessiz annelerin sesi olmaya ve dağdaki çocukların çığlığı olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.