enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
18:39 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
11:47 Kocaeli’nde kar ve yağışlar önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
00:59 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:40 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:40 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:39 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:32 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
00:22 CHP’li Özdemir: 11 İlde Çocuk İzlem Merkezi Yok, Çocuklar İkincil Travmaya Açık
00:19 Futbolda Skandal: Kural hatası Sengal’i şampiyon yaptı
00:16 KİAMP T.C. Genel Koordinatörlüğü’nden KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na üst düzey ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü

HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü
17.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki mahkeme kararı TBMM’de okundu. Kararın okunmasıyla Gergerlioğlu’nun vekilliği düştü.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu…

Cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı iddiasını dile getirdi. Basın toplantılarında ve sosyal medya paylaşımlarıyla o iddiayı sık sık tekrarladı.

FETÖ’nün organize ettiği çevrim içi toplantıya katıldı. PKK/KCK propagandasından da 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu hakkındaki hapis cezasını onadı. Onama kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü.

Dosyası kabarık: FETÖ, PKK, çıplak arama iddiaları

Gergerlioğlu 2018’de HDP’den milletvekili seçildi, Meclis’e girdi. Sosyal medya hesabından sık sık paylaşımlar yaptı. O paylaşımların bazıları soruşturmaya döndü.

Adı pek çok olayla da gündeme geldi. Firari FETÖ’cülerle çevrim içi buluşması buna bir örnek.

Gergerlioğlu milletvekili olmasına rağmen Türkiye aleyhine mesajların verildiği, kırmızı bültenle aranan FETÖ’cülerin de katıldığı toplantıya bağlandı.

O toplantı sonrası FETÖ’cü ve PKK’lı hesaplar üzerinden sosyal medyadan Türkiye’deki cezaevlerinde “çıplak arama yapıldığı” iddiası ortaya atıldı. HDP’li Gergerlioğlu, bu iddiaların savunucusu oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında HDP milletvekili Gergerlioğlu’nun da bulunduğu o sosyal medya hesaplarına soruşturma başlattı. Çünkü bu iddiayı ortaya atan sosyal medya hesaplarının FETÖ lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımda bulunduğu tespit edildi.

Gara’daki şehitleri hakkında provokatif paylaşım

Sadece bu da değil.

Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Gara’da 13 masumun PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili provokatif paylaşım yaptığı için de ayrıca soruşturma başlatıldı.

“FETÖ ile sürekli irtibat halinde”

Gergerlioğlu’nun adı FETÖ’nün eski istihbarat sorumlusunun itiraflarında da geçiyor. Örgütün eski MİT sorumlusunun ceza aldığı davanın gerekçeli kararındaki ifadeye göre Ömer Faruk Gergerlioğlu, FETÖ ile irtibat halinde.

İfadeye göre sıkıntısı olan FETÖ’cülerin Gergerlioğlu’na gitmeleri ve ona açıklama yaptırmaları talimatı verildi.

Karşılığında da Gergerlioğlu için sosyal medya üzerinden tebrik mesajı atmaları istendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.