enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP-YPG işbirliği iddianameye girdi

HDP-YPG işbirliği iddianameye girdi
25.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianamede, HDP ile terör örgütü PKK arasındaki organik bağın yanı sıra PYD/YPG ile ilişkileri de gözler önüne serildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AKŞAM Gazetesi‘nden aktardığı Osman Nuri CERİT’in haberine göre, HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK’nın yanı sıra, Suriye’deki uzantısı YPG ile ilişkileri de yer aldı.

İddianamede “İran, Suriye ve Irak’ta PKK ile bağlantılı olan örgütler mevcuttur. Abdullah Öcalan’ın lideri olduğu KCK, PKK ile aynı örgüttür. KCK İran’da PJAK, Irak’ta Tavgari Azadi, Suriye’de de PYD/YPG olarak adlandırılmaktadır. PYD/YPG’nin PKK ile ilişkisi açıktır. PYD/YPG 2003 yılında PKK terör örgütünün kontrolü altında kurulmuş olup, iki terör örgütü, aynı lider kadrosu, örgütsel yapı, strateji, taktik, askeri yapı, propaganda araçları, mali kaynaklar ve eğitim kamplarını paylaşmaktadır” tespiti yapıldı.

HDP’li milletvekillerinin, PYD/YPG’ye destek amaçlı paylaşımlarına da iddianamede yer verildi.

Zeytin Dalı ve Barış Kalkanı operasyonları sırasında, HDP’lilerin Türk askerini hedef alan açıklamaları iddianamede anlatıldı.

HDP’lilerin, Suriye’nin kuzeyinde ölen PYD/YPG’li teröristlerin cenaze törenlerine katıldıklarına da dikkat çekildi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

Selahattin Demirtaş: PYD, IŞİD’i Cerablus’tan çıkaracak. Fırat’ı da geçecek ve sen de buradan, öyle… bön bön bakacaksın, yapacak bir şeyin yok…”

Figen Yiksekdağ: Biz sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye, PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte, bunu savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz.

Pınar Aydınlar (MKYK üyesi): Asıl bu kazanımın inşaasını yaratanlar bugün adını dahi bilmediğimiz nice Kobani savaşçılarıdır, selam olsun buradan direnen tüm YPG’ye.

AP YETKİLİSİNDEN KÜSTAH AÇIKLAMA

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, HDP’ye açılan kapatma davasına ilişkin Avrupa Parlamentosu’ndaki Sosyalist ve Demokratlar Grubu adına açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Türk yetkililer HDP’ye yönelik tehditlerini uygularsa, bunun Türkiye ile AB arasında zaten gergin olan ilişkilerde ciddi sonuçları olacaktır” denildi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.