enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP hakkında boş laflar

HDP hakkında boş laflar
31.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, HDP meselesinin Türkiye’nin iyiden iyiye gündemine oturduğunu ve en son Esenyurt ilçe binasının skandal görüntülerinin ortaya çıktığının altını çizdi.

Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, Kanunlara göre kurulmuş bir siyasi partinin ilçe teşkilatının duvarlarının terör örgütü elebaşı Öcalan’ın fotoları, onlarca masum sivilin katledilmesine neden olan intihar bombacılarının afişleri ile dolu olması kabul edilemez. Bu terörün de ötesinde ölümü kutsayan DEAŞ ideolojisidir.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘na ‘HDP hakkında boş laflar’ başlıklı yazısını değerlendiren Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, “Söz ister istemez HDP’nin kapatılmasına geliyor. Kimisi HDP’nin çoktan kapatılması gerektiğini söylüyor, kimisi kapatılmaya karşı çıkıyor. Türkiye’nin parti kapatmayı daha doğrusu parti kapatmak zorunda kalmayı çoktan geride bırakmış olmasını isterdim. Keşke HDP legal sınırlar içerisinde kalmaya birazcık özen gösterseydi, PKK ile malum olan bağını en azından aşikar etmekten birazcık çekinseydi de bu noktaya gelinmeseydi” dedi.

Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, tüm bu tartışmada en saçma argümanın ise “gelişmiş demokrasilerde parti kapatılmaz” lafı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Kimse kusura bakmasın, kelimenin tam anlamı ile boş laf! Tekrar ediyorum; Türkiye’nin HDP veya başka bir partiyi kapatmayı konuşmak zorunda kalmasından memnun değilim. Ama bu boş laf. Neden? Öncelikle gelişmiş demokrasi olarak bize örnek gösterdikleri ülkelerde partiler bal gibi kapatılıyor. İtalya Herri Batasuna Partisi’ni kapattı. Üstelik HDP gibi teröre açıktan destek veren bir parti de değildi. ETA’nın terör eylemlerini açıktan kınamayı reddettiği için kapatıldı. Tekrar edelim, HDP gibi terör örgütü elebaşına “başkan, önder, lider” dediği, heykelini dikmek istediği, dağa çocuk kaçırdığı, milletvekillerinin aracının bagajında silah ve patlayıcı bulunduğu, canlı bomba cenazesine katıldığı için değil; terör örgütü ETA’yı açıktan kınamayı reddettiği için kapatıldı” ifadesini kullandı.

Öğr. Üyesi Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, parti kapatmanın ikinci nedenin ise; “evet demokrasilerde parti kapatılması tercih edilmez. Ancak parti kapatılması tercih edilmiyor diye demokratik sistemin altını oyan partilere de müsamaha gösterilmez. Bilakis siyaset kurumu kendi aldığı tedbirler ile işi mahkemeye bırakmaz. Sistemin altını oyan parti yalnızlaşır. O parti ile açık veya örtük ittifak yapılmaz, Cumhurbaşkanı veya belediye başkan adayları seçim kampanyasına o partinin hapisteki terör suçlusu eski genel başkanını ziyaret ederek başlamaz, parti başkanları hapisteki terör suçlusuna kahvaltı randevuları vermez. Bırakın terörü desteklemeyi terörle arasına yeterince mesafe koymayan parti yalnızlaşır, hayat hakkı bulamaz” değerlendirmesinde bulundu.

“Keşke bizde de öyle olsaydı” diyen Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, “CHP, HDP ile arasına mesafe koyabilseydi. Muharrem İnce yine HDP’lilerden oy isteseydi ama hapisteki terör suçlusu Demirtaş’ı ziyaret etmeseydi. Ekrem İmamoğlu yine HDP’lilerin oyları ile belediye başkanı seçilseydi ama HDP’nin PKK’yla ilişkisini konuşacak cesareti gösterseydi. Meral Akşener yine ittifak siyasetini gözetseydi ama ortada araba yokken atları koşar bir tavırla Demirtaş’a şimdiden kahvaltı randevusu vermeseydi” şeklinde açıkladı.

Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR, değerlendirmesinin sonunda, doğru, gelişmiş demokrasilerde parti kapatılmamasına dikkat çekiyor, ama aynı zamanda gelişmiş demokrasilerde siyasetçilerin oy hesabı için terörü görmezden gelmemesini istiyor, ve işte o zaman parti kapatmaktan bahsetmek zorunda da kalmayacağını aktarıyor.

Ataner YÜCE ile ilgili görsel sonucu

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları  https://www.uhahaberajansi.com’a aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz..

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ocak  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.