enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP Cumhurbaşkanlığında Yine Kılıçaroğlu’nu İşaret Etti

HDP Cumhurbaşkanlığında Yine Kılıçaroğlu’nu İşaret Etti
24.03.2023
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar dün İstanbul’da partinin danışma kurulu üyeleriyle seçim sürecindeki yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bu toplantı öncesi HDP’nin depremle ilgili tespit ve önerilerini gazetecilerle paylaşan eş başkanlardan Pervin Buldan, 6 Şubat felaketinin AKP-MHP bloğunun Türkiye’ye yönetemediğini kanıtladığını söyledi.

Buldan: “Şu an en demokrat aday hangisiyse halkımız onu biliyor”

HDP Eş Başkanı, ayrıca Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayarak aslında Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, seçmenlerine işaret ettiğini ima etti.

Buldan, “Evet, bir isim açıklamadık ancak biz Türkiye’de değişimden, dönüşümden yanayız. Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Biz Türkiye’de özgürlüklerin, adaletin ve hukukun kazanmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi de önümüzdeki günlerde, muhtemelen isim bazında da ifade ederek kararımızı daha net bir şekilde de kamuoyuyla paylaşacağız elbette ki. Ancak şu an en demokrat aday hangisiyse halkımız onu biliyor” dedi.

Sancar: “Seçimlerde HDP olarak girmenin ciddi riskler taşıdığı sonucuna vardık”

Danışma kurulu toplantısı öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yapan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar da parti kapatma davasında karar duruşması öncesi sözlü savunmanın ertelenmesi talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti adı altında girme kararı aldıklarını söyledi.

Sancar, “Tarih hızlandı, sorumluluklar çok ağırlaştı, ciddileşti. Bizler bu tarihi dönemeçte demokratik sorumluluk bilinciyle hareket etme konusunda kararlı olduğumuzu hep söyledik. Bu sorumluluğunun sonuçlarının da ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Yine dün bir gelişme daha yaşandı. AYM sözlü savunma tarihinin ertelenmesine ilişkin talebimizi reddetti. 24 aydır devam eden bir davada AYM bir ay daha bekleyemeyeceğine karar vermiş oldu. Bu kararın ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. Seçimlere gidilirken Demokles’in kılıcı olarak tepemizde sallandırılması kararının devamı olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle seçimlerde HDP olarak girmenin ciddi riskler taşıdığı sonucuna vardık ve seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girme kararını verdik” diye konuştu.

“Bu iktidar mutlaka gitmelidir, birlikte kazanacağız”

Depremdeki yıkımın mevcut düzeninin çürümüşlüğünü ve zalimliğini bir kez gözler önüne serdiğini, bu düzeni değiştirmek için Emek ve Özgürlük İttifakı olarak aday çıkarmama kararı aldıklarını belirten HDP Eş Başkanı parlamento seçimlerinden de güçlenerek çıkacaklarını öne sürdü.

Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları hiç şüphesiz önemlidir. Bu iktidar mutlaka gitmelidir, bu iktidarı gönderecek güç bu toplumun çoğunluğunda vardır. Ama yeni başlangıcı demokrasi, adalet, özgürlük ve barış üzerine inşa etme sorumluluğu da bizlerdedir. Bütün demokrasi güçleri iktidarın her türlü kötücül oyununa, yalanına ve toplumu kaosa sürükleme planına karşı birleşmek zorundadır. En geniş mücadele ortaklığı, en güçlü irade birliği bu seçimleri de başarıyla atlatmamızı. Birlikte başaracağız, hep birlikte kazanacağız” dedi.

Hilmi Hacaloğlu - Hilmi Hacaloğlu Köşe Yazıları - Gerçek Gündem

Gazeteci* Hilmi HACALOĞLU,                                   Umut ÇOLAK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.