enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hava ambulansları şifa bekleyen 53 bin 451 kişi için uçtu

Hava ambulansları şifa bekleyen 53 bin 451 kişi için uçtu
13.12.2021
A+
A-

ANTALYA-TÜHA HABER / Türkiye’de 2008’de hizmete giren hava ambulansları bugüne kadar şifa bekleyen 53 bin 451 kişi için uçtu.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre,Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle Antalya’da düzenlenen COVID-19 Pandemisi Bağlamında Havacılık Sağlık Lojistiği ve Hava Ambulansları Sağlık Hizmetleri Kongresi, devam ediyor.

Kongreye katılan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Eray Çınar, Türkiye’nin acil sağlık hizmetlerinde önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Kara, hava ve deniz ambulansları ve görevli sağlık ordusu ile gerek hastane öncesi gerekse afetlerde cansiperane çalıştıklarını anlatan Çınar, yaklaşık 6 bin kara ambulansı ve 3 bine yakın 112 istasyonu ile vatandaşın hizmetinde olduklarını belirtti.

Uçak ambulanslarla 16 bine yakın yaralı nakli gerçekleştirildi

Uzak mesafeli uçuşlarda, ulaşım güçlüğü çekilen noktalarda ise hasta ve yaralı nakillerinde uçak ya da helikopter ambulansları ile hizmet verdiklerini aktaran Çınar, “Helikopter ambulanslarımızla 2008’den bu yana 225’i organ nakli olmak üzere 37 bin 542, uçak ambulanslarımızla da 2010’dan beri 803’ü organ nakli olmak üzere 15 bin 909 hasta yaralı nakli gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Çınar, şu anda Türkiye’de 12 ilde konuşlu 12 helikopter ambulansın bulunduğunu dile getirerek, Ankara ve İstanbul’da da konuşlu görev durumuna göre tek, 2 ve 4 sedyeli uçak ambulansların hizmette olduğunu kaydetti.

“12 bin gönüllü sağlık personeline sahibiz”

Deprem, sel, çığ gibi olağan dışı afet durumlarında da gönüllülük esasına göre çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve sağlık personeli ile sahada yer aldıklarını aktaran Çınar, afetlerde çadır hastaneleri, özel donanımlı araçların yanı sıra özellikli envanterlerle ve eğitimle donatılmış 12 bin gönüllü sağlık personeli ile hizmet verdiklerini bildirdi.

Çınar, “Dünyada en yüksek sayıda gönüllü sağlık personeli ile bu hizmeti sunan teşkilata sahibiz. Bu da gurur verici bir durum.” dedi.

Eray Çınar, normal dönemlerde görevini yapan sağlık personelinin olağan dışı durumlarda da afetin yaşandığı bölgeye giderek hastane öncesi hizmeti sunduğuna işaret etti.

Hava ambulansları yurt dışında şifa bekleyen hastalar için de uçtu

Hava ambulanslarının sadece yurt içindeki hasta ve yaralılara değil, yurt dışındaki vatandaşlara da hizmet verdiğini vurgulayan Çınar, “Yurt dışında yaşayan ya da tatile giden vatandaşlarımızın orada rahatsızlanmaları ve ülkemizde tedavi olmak istemeleri durumunda, başvurular sonrasında gerekli planlamaları yaparak uçak ambulanslarla ülkemize nakillerini gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çınar, yeni tip koronavirüs (COVID-19) döneminde de yurt dışında olup, Türkiye’de tedavi görmek isteyen hastaların naklinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.