enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamaney: Irak’ta bir Amerikan askeri bile çok fazla

Hamaney: Irak’ta bir Amerikan askeri bile çok fazla
01.05.2023
A+
A-

İran dini lideri Hamaney, kendisini ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Raşit’e ABD’nin Irak’ın dostu olmadığını vurguladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency (TAHRAN)

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, cumartesi günü başkent Tahran’da Irak Cumhurbaşkanı Abdul Latif Raşit’i ağırladı. 

Hamaney, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini amaçlayan ziyaret sırasında Irak liderine Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenilir bir dost olmadığını ve Irak topraklarında Amerikan birlikleri barındırmaması gerektiğini söyledi.

İran devlet medyasının aktardığına göre Hamaney “Amerikalılar Irak’ın dostu değil. Amerikalılar kimseyle dost değil ve hatta Avrupalı dostlarına bile sadık değil” dedi ve sözlerini “Irak’ta bir Amerikalı’nın varlığı bile çok fazla” ifadelerini kullandı.

Irak ile ABD ilişkilerine atıfta bulunmayan Raşit “Irak’ın ana çabası İran’la ilişkileri derinleştirmek ve iki ülke arasında devam eden belirli sorunların çözmek” olduğunu vurguladı.

ABD’nin 2014’te Irak topraklarını ele geçiren  Irak-Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı savaşta destek olmak üzere 2 bn 500 askerini ülkede bulunduruyor.

Irak’la güçlü bağları bulunan İran, ABD’nin komşusunda ve Körfez ülkelerinde askeri varlığının bulunmasına karşı çıkıyor ve bunu Batı’nın bölgeye askeri müdahalesi olarak tanımlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.